Напишете дума/думи за търсене

16-те закона на бельото

Нашето бельо може да свърши страхотна работа, когато става дума за скриване на несъвършенствата на тялото. Но може също да съсипе и най-съвършения силует, ако не успеете да изберете правилния размер или стил. Ако искате да имате красив и елегантен външен вид, трябва да сте наясно с а модерния етикет на бельото.

Законите на прозрачната блуза

- Трябва да изберете сутиен със същия тон като вашата блуза. В миналото комбинацията от черен сутиен и бяла блуза се считаше за модерна, но днес изглежда ужасно.

- По-добре е да носите бежов сутиен без цветни шарки.

- Ако вашата блуза е прекалено прозрачна, може да замените сутиена с дантелен бралет, или бюстие.

- Избягвайте да носите бяло бельо, тъй като този цвят е твърде забележим.

Законите на сутиена

Всички стилисти твърдят, че има едно основно правило: сутиенът трябва да е невидим. Първо, трябва да обърнете внимание на структурата на материалите, от които са изработени сутиенът и дрехите ви.

- Колкото по-свободни са дрехите ви, толкова по-декоративни детайли може да имате в сутиена.

- Ако ви харесват тесни дрехи, препоръчваме ви да изберете "гладък" сутиен без никакви дантели и други финтифлюшки.

Законите на чорапогащниците

Чорапогащниците може да ви накарат да изглеждате по-елегантно. Но ако не успеете да изберете подходящите модел, те може да разрушат целия облик на тоалета. Обърнете внимание на обувките и на вида на събитието, което ще посетите.

- В офиса трябва да избирате неутрални цветове и да носите бежови чорапи със светли дрехи и черни или кафяви чорапогащници с тъмни дрехи. Имайте предвид, че този артикул не трябва да е по-тъмен от полата ви.

- Принтовете и шарките са подходящи за парти, но не и за офиса.

- Плътните чорапогащници изглеждат страхотно с високи ботуши, но не и с обувки с отворени пръсти.

Законите на дългите чорапи

През лятото дългите чорапи със силиконови ленти вършат чудесна работа на жените, които трябва да следват дрескод в службата си. За да избегнете неприятни ситуации, трябва да знаете няколко правила, които ще ви помогнат да изглеждате елегантно и привлекателно.

- Белите чорапи изглеждат добре, ако сте медицинска сестра и носите униформа или ако е част от вашето сватбено бельо. В останалите случаи е по-добре да изберете неутрални цветове.

- Препоръчва се да не носите чорапи с шарки, ако искате да сведете до минимум ефекта от наднорменото тегло, тъй като такива чорапи, както и чорапогащници, ви карат да изглеждате по-пълни.

Законите на бикините

Може да изглежда, че вашите бикини не играят никаква роля за вашия имидж, но ние трябва да си спомним за един малък детайл, който е в състояние да съсипе невероятния ви външен вид - линиите на техните краища може да бъдат изключително видими.

- Размерът и формата на бикините ви зависят най-вече от формата на дупето.

- Текстурата на бельото и дрехите ви трябва да съвпадат. Ако носите артикул, направен от лека тъкан, трябва да носите бикини, изработени от подобен материал.

- За да се отървете от този проблема, който буквално "разрязва" тялото ви, трябва да избирате висококачествени или безшевни бикини.

Правилата на бралета

Бралетът (от англ. bralette - слято от сутиен – bra, и корсет - corset) ) е бюстие без банели или точно фиксирани чашки. Може да го носите като бельо или като горна дреха.

- Подходящ е за жени с малък и стегнат бюст

- Най-добре е да носите бралет с пола или с панталони с висока талия.

- Както вече споменахме, особено е подходящ като допълнение на прозрачна блуза. Трябва само тя да не е изработена от дантела.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X