Напишете дума/думи за търсене

Буклето е хитът на сезона (галерия)

Връхните дрехи от букле се озоваха сред водещите тенденции за есента и зимата. Памучните варианти са за по-топлите дни, вълнените са в колекциите за месеците с ниски температури.

Материята на тези одежди е направена от прежда с удебелявания на нишките, наподобяващи малки възли.

Отношението към буклето е в двете крайности. Ценителките на скъпите марки го

приемат като

изключително стилна

и качествена

материя,

защото това е една от емблемите на класиката в стила - “Шанел”. Фактът обаче, че модната къща от години задължително използва буклето в колекциите си, го превръща и в масово използвана материя.

А преекспонирането ѝ на пазара пък втръсва на много жени и те отказват да я носят. Освен това трябва много да се внимава с поддръжката, а и е голяма вероятността да се закачи и да се раздърпа някоя нишка.

Заради специфичната визия на буклето дрехите от тази материя изглеждат доста еднотипно.

Наред с дюс вариантите се предлагат и комбинации между два или повече цвята. Когато дрехите са за пролетта, те са в нежни или ярки тонове, но сега се

лансира тъмната

гама и повечето

модели са в черно,

синьо, кафяво или бежово, съчетани с бяло.

За да разнообразят връхните дрехи, дизайнерите играят със силуета. Вкарват буклето не само при палтата, но и при якетата. При спортните модели се добавят парчета плат, ленти от кожа и големи метални ципове.

Носят се с дънки, в този случай могат да се добавят и маратонки, които от няколко години напасват дори към костюми и кашмирени палта. Якетата могат да са и с елегантни панталони или към семпли бизнес рокли.

 Зимните палта са с всякакъв дизайн. Дългите са силно вталени в горната си част, а надолу се разкрояват.

Интересно изглеждат предложенията с асиметрична линия. Предлагат се модели до средата на бедрото, под ханша или съвсем къси – до талията. Последните, които приличат по-скоро на сако, обаче не са особено подходящи за нашите географски ширини в най-студените дни, освен ако не се движите единствено с кола и не се налага да вървите дълго навън.

С такова палто

може да си

сложите пола и

панталон от букле

Имайте предвид, че материята оптически разширява фигурата, така че, ако сте с едра структура, по-добре се спрете на нещо едноцветно.

При буклето обикновено не се използват колани, въпреки че има и такива варианти, но рядко.

Декорациите са големи красиви копчета и ширити. Палтата от тази материя са доста претенциозни, затова не експериментирайте с всякакви десени. Животински шарки, флорални мотиви и каре не са особено подходящи като съчетание с връхна дреха от букле. За да не сгрешите, най-лесно е да напасвате с едноцветни дрехи, които могат да са в контрастни тонове.

Модното палто тази зима - дълго и от букле.
Модното палто тази зима - дълго и от букле.
Букле върху букле също е опция - това означава, че палтото и роклята могат да са от тази материя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X