Напишете дума/думи за търсене

Възстановете енергията си със студена вода

Процедури на Кнайп за смъкване на температурата при деца

• Пригответе запарка от равни части сол, ябълков оцет, мащерка, лайка, копър и липов цвят във вряща вода. Оставете сместа да изстине до стайна температура, прецедете я и я прибавете към топла вода 24°C в плитка вана, като се погрижите помещението да е затоплено. Изкъпете детето за няколко минути, после го подсушете в топла хавлия, облечете го в топла памучна пижама и го сложете да си легне.

Ако температурата не се повлиява, използвайте същата запарка и направете няколко компреса, като ги поставите върху гърдите и гърба на детето, покривайки го с големи и топли хавлиени кърпи. Повторете процедурата, докато температурата спадне.

Солена вана

• Разтворете две чаени чаши морска сол в 2 литра студена вода. Погрижете се помещението да е затоплено, след което измийте детето с водата, облечете го в затоплена памучна пижамка и го сложете да си легне.

Минералите в морската сол подпомагат детоксикацията и възстановяват баланса на енергията на тялото. Почивката е от изключителна важност, за да може балансът да се възстановява плавно.

ВНИМАНИЕ: Тези процедури могат да се използват, за да се облекчи състоянието на дете с не много висока температура, но ако температурата продължава за повече от 24 часа или е много висока, трябва да потърсите лекарска помощ!

Из „Лечебната енергия на водата”

Книгата може да поръчате тук!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X