Напишете дума/думи за търсене

Наум Шопов: С Теа имаме много любовни ритуали (Видео)

Тя каза “да”. С тези три думи на 17 ноември младият актьор Наум Шопов съобщи, че се е сгодил за любимото си момиче. Денят е особено специален, защото годеницата му Теа и близначката ѝ Ая имат рожден ден. Той започва като повечето празници на Теа, които Наум е организирал. С настъпването на рождения ден в полунощ лекарят актьор я изненадва с много сладки подаръчета.

“На 17 ноември бяхме на обяд с неговите родители, след това трябваше да посетим въпросното събитие, което изобщо не очаквах, че ще завърши така. Вечерта бяхме планували вечеря с моето семейство, което освен празник за рождения ни ден с Ая (близначки сме), отпразнувахме и най-сладкото “да”, разказва Теа Минкова.

Наум подготвял

предложението около

два месеца

Съвсем сам. Не коментирал с никого какво е решил да направи. Само поискал съдействие от дрифт център Mirafiori Team, които направили идеята му възможна. 

“Два-три дни преди предложението споделих и на родителите ни, но те не участваха в организационния процес”, казва Шопов.

А самото предложение е на дрифт състезание с високи скорости, в което участват Наум и Теа. След шеметната гонка той слиза от колата, за да ѝ помогне с разкопчаването на колана, и пада на коляно с пръстен в ръка. Любимата му е повече от изненадана. 

“Изобщо не съм го очаквала. Дори не бяхме коментирали, че изобщо имаме планове за сватба и годеж. Точно затова и изненадата беше огромна”, спомня си Теа.

Предложението не минало безпрепятствено. Заради ниските температури в този ден имало сериозен проблем с една от колите, които участват в състезанието, и се наложило спешно да се докара друга.

Сега, с диамантен пръстен на ръката и обещание за брачен съюз, следва нова стъпка - сватба. “Нямаме конкретен план, но искаме да го направим сравнително скоро. Представяме си лятна сватба”, казва бъдещото семейство Шопови. И макар да са бизнес партньори с друго популярно семейство - Алекс и Даниел Петканови, с които предстои да работят, кумството е отредено за най-близките приятели на Наум и Теа. 

Наум с Теа и сестра й Ая
Наум с Теа и сестра й Ая

Двамата се познават от деца и дори не се сещат за първата си среща. “Спомням си, че с момичетата от моя клас винаги сме харесвали Наум. Неведнъж сме пили кафе до училище, даже сме излизали в обща компания. Тогава изобщо и не подозирах, че Наум е моята половинка”, разказва Теа.

Любовта им пламва след случайна среща в подлеза на Софийския университет. “На тази среща Наум ме разсмя толкова пъти, че си припомних чувството му за хумор. Той беше с негов приятел, а аз със сестра ми. Спомням си, че след като се разделихме с тях, аз казах на Ая – “Абе този Наум е много готин”. След това цял ден се усмихвах”, спомня си Минкова. След това започват да си общуват по-интензивно и така интересът и у двамата нараства. И така вече повече от 6 години. През това време Теа завършва бакалавър, а в момента е в процес на завършване на две магистратури в СУ “Св. Климент Охридски” - “Финанси и банково дело” и “Управление на европейски проекти”. Доскоро е работила в банка, а отскоро подготвят новото начинание с Алекс и Дани Петканови. 

Двете семейства се стиковат и имат обща цел – да изпращат градивни и стойностни послания и примери на последователите си в социалните мрежи. Част от дейността на “Микс Медия” ще бъде точно да открие млади хора, които са готови да мотивират аудиторията си с хубав пример.

Теа и Наум имат и още едно ново начинание - “Булгар Звер”. “Под шапката на “Булгар Звер” се включва както персонално изготвен фитнес план, видео уроци с правилно изпълнение на упражненията и най-интересното – “Моят Фитнес Буквар”. В него давам полезна информация за всеки спортуващ на база опита, който имам от тренировките ми в последните шест години, както и следването ми по медицина”, казва Наум Шопов, който освен че играе лекар в медицинския сериал “Откраднат живот”, от това лято е и дипломиран лекар и специализира пластична хирургия. Иска специализацията му да е в клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Това отнема и много от времето му. Балансът между сериала и истинската медицина става все по-труден. “Двете професии са изключително трудоемки и отнемат много време, за да задобрееш в тях. Наближава моментът, в който трябва да насоча цялото си внимание към това, което е по-големият приоритет за мен - медицината”, казва екранният д-р Тасев, който обаче не изключва възможността зрителите да го видят в следващия сезон на “Откраднат живот”. 

И макар на снимачната площадка синът на известния актьор Христо Шопов да си партнира с красиви колежки, Теа няма проблем с това.

“Наум не ми е дал повод за ревност. Екранните му партньорки са големи професионалисти, които дори му помогнаха да се чувства комфортно в ролята си на техен партньор”, казва тя.

За да поддържат огъня на любовта толкова години, двамата обичат да си приготвят здравословна храна и да пътуват. Имат и много ритуали от сутринта с кафето до вечерта пред телевизора. 

Тя и той на плажа през лятото
Тя и той на плажа през лятото

“Почти всеки ден си

пишем малки

бележчици, скрити

на всевъзможни

места”,

казва двойката. Освен това тренират във фитнеса почти всеки ден и поддържат перфектна физическа форма. Дрифтът и високите скорости също са в списъка им на любими спортове.

“Тази любов дойде основно от мен, а Теа навакса с времето. Въпреки влечението към високите скорости винаги гледаме да сме внимателни и да си набавяме адреналин на подходящи и безопасни места”, казва младият Шопов.

Най-екстремното им преживяване досега е пилотиране на любителски полет с акробатични маневри с “Чесна 172”, който Теа подарила на Наум. 

Наум и Теа поддържат перфектни тела с редовни тренировки във фитнеса.
Наум и Теа поддържат перфектни тела с редовни тренировки във фитнеса.
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X