Напишете дума/думи за търсене

4 ястия, които всеки трябва да може да готви

Вие сте заети хора, които ценят своето време, но и своето здраве? И нямате амбиции да се превръщате в топшеф, който умее над 1000 завъртени рецепти? Искате да се спасявате с няколко, но изпитани трика, след като вечер се приберете, капнали от умора? Този кратък списък е за вас.

Няколко вида яйца

Когато става въпрос за бързи вечери, всички се сещаме първо за яйца. За да направите вкусни яйца на тиган – независимо дали са на очи, омлет, по панагюрски или шакшука, не подценявайте мазнината. Дори да готвите в съд с незалепващо покритие, не се отказвайте от нея. Също така може да замразите във фризера си пресни зелени подправки, които страхотно ще освежат подобна вечеря.

Къри

Кърито не е особено популярно все още у българските семейства, а е вкусно, полезно и изключително бързо за приготвяне. Снабдете се само с една къри паста и може да я добавяте и към зеленчуци, и към месо, и към риба в най-разнообразни съчетания. Съвети как да сготвите перфектното къри ще откриете тук.

Крем-супа

Особено в студените месеци това е една от най-чудесните и питателни вечери. Задушете една глава лук в масло и добавете зеленчуци, с каквито разполагате. Допълнете с бульон или топла вода и след като зеленчуците се сварят, ги пасирайте. Вместо да правите крутони, изпечете няколко филийки хляб в тостера, намажете ги с масло и ги пъхнете на топло в супичката.

Паста

Има погрешно схващане, че пастата не е подходяща за бърза вечеря, защото трябва да я варите, пък отделно да правите сос, пък да стържете сирена... Нищо подобно. Може да направите пастата за 15 минути, като след като я сварите, нарежете директно вътре в нея сушени домати, маслини, колбас тип чоризо и чесън; или пък заложите на италианската класика „Алео е олио“: сгорещете зехтин, добавете чесън и риган и залейте с това сварените спагети; или пък разбъркайте сварената паста с няколко лъжици готово песто и нарежете шепа пресни чери домати. Настърганият пармезан е по желание и според времето към всяка от пастите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X