Напишете дума/думи за търсене

Звездите, които победиха рака

Хю Джакман Снимки: Ройтерс

Ракът е бичът на нашия век. С тежката болест се борят множество хора и никой не е застрахован, пише "Дарик". Сила на духа дават известни личности, които пребориха успешно различни форми на коварното заболяване. Ето кои са те:

Хю Джакман

Макар и във филмите на Марвел да е играл ролята на върколака, който не може да бъде наранен, то в реалния живот болестта не успя да го подмине. През 2013 Джакман бе диагностициран с рак на кожата. Открит му е недоброкачествен тумор на кожата на носа, който най-често се получава на хора със светла кожа. За щастие раковите клетки са отстранени успешно и актьорът ходи единствено на профилактични прегледи.

Робърт де Ниро

През 2003 на 60-годишна възраст, актьорът бе диагностициран с рак на простата. За щастие, той е бил в ранна фаза и затова, че често е ходил на профилактични прегледи, се е спасил от нещо по-страшно.

Кристина Апългейт

Майката на актрисата е страдала от рак на гърдата и затова Кристина е знаела, че има огромен шанс нещастието да я сполети. През 2008 й поставят тежката диагноза. Но вместо да рискува разпространяването на рака, Апългейт взима тежкото решение - двойна мастектомия.

Марк Ръфало

Много хора не знаят, но Марк Ръфало е имал мозъчен тумор през 2001 г. Открит е, след като сънувал, че има тумор. След като го отстраняват, актьорът сподели, че е започнал да оценява живота и всичко, което му се случва.

Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли претърпя няколко ужасни загуби – на майка си, баба си и леля си. Всички губят живота си заради рак на гърдата. За да избегне тежката диагноза, Джоли си направи превантивна двойна мастектомия.

Робърт де Ниро
Робърт де Ниро
Кристина Апългейт Снимка: Туитър/ christina applegate
Кристина Апългейт Снимка: Туитър/ christina applegate
Снимка: Инстаграм/ markruffalo
Снимка: Инстаграм/ markruffalo
Анджелина Джоли
Анджелина Джоли
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X