Напишете дума/думи за търсене

Как тесните дънки вредят на здравето

Тесните дънки (skinny), които плътно прилепват по тялото и подчертават бедрата, са доста актуални. Лекарите обаче предупреждават, че може да са вредни за здравето.

Гинеколозите предупреждават, че твърде тесните панталони може да провокират кандида или да влошат симптомите на заболяването. Тясната плътна тъкан претрива кожата, а при горещо време може да създаде „парников” ефект, който спомага за размножаването на гъбичките.

Освен това, тесните джинси може да станат фактор за развитие на цистит, тъй като носенето им нарушава кръвообращението в малкия таз, понижава защитните функции и възпрепятства нормалната дейност на пикочния мехур.

Ако сте склонни към разширени вени, също трябва да избягвате тази дреха, тъй като дънките стягат долната част на тялото, притискат кръвоносните съдове и нервите, нарушавайки притока на кръв към долните крайници. В резултат на това вечер може да почувствате умора, подуване и тежест в краката.

Още един негативен аспект на модните skinny дънки е липодистрофията - нарушаване на дейността на кръвоносната и лимфната системи, което води до задържане на течности и поява на целулит.

Британската асоциация на мануалните терапевти е стигнала до извода, че една от причините за болки в гърба са именно тесните дънки. Те стягат тазобедрените стави, принуждавайки ни да се движим неестествено. Ситуацията се влошава, ако ги съчетаем с обувки на висок ток. Носенето им може да причини още слабост (обикновено в едния крак), изтръпване, болка в слабините.

Разбира се, всички тези проблеми възникват не само заради skinny дънките. Според лекарите, можете да носите любимите си тесни дънки максимум 2 пъти седмично, но никога не избирайте модел, който е с два размера по-малък от вашия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X