Напишете дума/думи за търсене

Цветни френски макарони

богато на витамин Е

лесно

25-30 порции

60 мин

За една порция:

100 ккал

мазнини 6 г

холестерол 5 мг

въглехидрати 10 г

протеини 2 г

фибри 0,8 г

необходими продукти:

3/4 ч.ч. смлени бадеми

1 ч.ч. пудра захар

2 белтъка

1/4 ч.ч. захар

1 ванилия

сладкарска боя

за крема:

1/4 ч.ч. масло

3/4 ч.ч. пудра захар

1 с.л. мляко

1 ванилия

начин на приготвяне:

1 Смесете смлените бадеми с пудрата захар и ванилията и ги пресейте. Отделно разбийте белтъците на пяна, а след това продължете разбиването, като постепенно добавяте захар, до получаването гъст и пухкав крем.

2 Смесете крема към сухите съставки, като разбърквате внимателно с шпатула. Разделете тестото на части и го оцветете според предпочитанията си.

3 Застелете широка тава с хартия за печене. С помощта на пош оформете макароните с приблизително един и същи размер и с четен брой от всеки цвят върху хартията. Ударете няколко пъти тавата в плота, за да излезе излишния въздух от тестото. Оставете макароните да хванат коричка за минимум 40 мин. Щом не цапат при пипане и повърхността им е втвърдена, сложете ги да се изпекат за около 10-12 мин на 160°С.

4 Пригответе крема, като разбиете маслото със захарта, млякото и ванилията. Оцветете го по желание. Слепете макароните два по два с крема.

Оставете макароните да се охладят напълно преди да ги отделите от хартията.

За още практична и полезна информация, вкусни предложения и срещи със специалисти по здравословно хранене и кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.

От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.

В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.

От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X