Напишете дума/думи за търсене

Натурален скраб за красиви ръце (+рецепти)

Влезте в кухнята и се огледайте. Там има всичко необходимо за добруването на кожата на ръцете ви. Не е необходимо да харчите ненужни пари за скъпи скрабове, след като съкровището е в долапа.

Скраб от захар

Смесете 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/4 ч.ч. зехтин и няколко капки от любимото си етерично масло. С получената смес нежно масажирайте ръцете си за около 1 мин, като не пропускате пространството между пръстите. Измийте с хладка вода и подсушете. Зехтинът е достатъчен хидратант, за да не ви се налага да слагате допълнително крем. Нанасяйте тази домашна козметика всеки ден.

Скраб от морска сол

Излейте 1/2 ч.ч разтопено косоково масло (или зехтин) върху 1 ч.ч. морска сол. Добавете известно количество етерично масло от грейпфрут и разбъркайте добре. Масажирайте ръцете 30-60 сек и измийте и подсушете. Правете това веднъж-два пъти на седмица.

Морската сол ексфолира мъртвите клетки, позволявайки на нови да заемат мястото им. Кокосовото масло действа като натурален овлажнител, в който се съдържат мастни киселини. Освен това попива бързо. Етеричното масло от грейпфрут има антибактериални и антисептични свойства, което е особено полезно за студените месеци.

Скраб от лимон

Залейте постепенно 3/4 ч.ч. захар с 1/4 ч.ч. зехтин. Мачкайте с ръка, докато се получи паста. Прибавете 1 с.л. лимонов сок и няколко капки лимоново етерично масло. Масажирайте ръцете 1 мин. Измийте и подсушете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X