Напишете дума/думи за търсене

Перлите не просто бижу, а лекарство

От дълбока древност народната медицина използва бисерите като илачи.

В доста от античните писмени източници перлите се сочат като причина за нормализирането на женската хормонална система. За тях се твърди, че лекуват инфекции, помагат за успокояване на пристъпи от бронхиална астма, забавят възпалителни процеси, предпазват от отравяне.

Според китайски лечители в състава на перлата са включени трите компонента - земя, вода и въздух, и затова тя има благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те използвали единствено непробитите перли предимно за лечение на очни болести. В Европа използвали перлата срещу епилепсия.
Много лечители я препоръчвали и при болки в стомаха, жлъчката, при хепатит, отравяне и базедова болест.

Съвременните специалисти препоръчват перлени бижута да се носят от бременни жени, защото спомагат за износване на плода. Смята се, че перлата помага и при висока температура.

Индийска методика на лечение отдава значение и на перлената вода. Преди да се използва, перлите трябва да престоят в нея 24 часа. Тя засилва защитните сили на организма, изчиства токсините, регулира киселинността на стомаха и влияе благоприятно върху кожата.
Неслучайно в легендите перлите се представят като дар Божий. Живата перла усилва жизнената енергия на организма. Силата си перлите получават от водата - главния пазител на информацията и тайната на живота на Земята. Микроелементният състав на океанската вода и извънклетъчната течност на нашия организъм са идентични. Водата усвоява в себе си вибрациите от Космоса и Земята. И мидата, като пропуска вода през своя организъм, формира не само химичните компоненти, но и енергоинформационните структури.

Перлите даряват хората с красота, дълголетие, щастие, особено жените, но трябва да се носят винаги в наниз. Когато са в човешкото биополе, те стават по-красиви. Характерно за тях е, че потъмняват и стареят с времето. Приема се, че красотата и блясъкът на перлите зависят от здравето и настроението на притежателя им и се разрушават от допира с болно тяло.

Когато биополето е деформирано, те остаряват преждевременно. Като се опитва да помогне, перлата приема върху себе си отрицателната енергия и умира. Ако наблюдавате внимателно състоянието на вашето украшение, може навреме да усетите приближаващо заболяване. То може да ви предпази от грешни стъпки, да ви помогне да анализирате намеренията си.

Перлите въздействат благоприятно и са подходящи за истински вярващите хора. Някои твърдят, че бисерът не се препоръчва на любовните авантюристи, понеже укрепва верността в любовта. Може би затова някои съвременни еманципирани дами рядко носят перлени украшения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X