Напишете дума/думи за търсене

В крак с пролетната мода

На прага сме на по-големите дни, на по-топлото слънце, на по-цветните дрехи. Пролетта идва, бодрата смяна в гардероба също.

Дизайнерите този сезон предлагат интересни хрумвания, заимствайки части от дрес кода на кухнята или на източните бойни изкуства.

Бохемска рапсодия

Колкото по-шарено, толкова по-жизнерадостно. За любителките на пролетно-летните ботуши модните управници са предвидили смели ефирни рокли с голи рамене в преливащи цветове.

Градина върху гърбина

В унисон със зюмбюлите и кокичетата десените на тоалетите стават флорални. Връщат се и подчертаните талии, подсилени от харбали в областта на кръста.

Скъпоценен деним

Дънките тази пролет ще бъдат безценни. Предложението за тях е колкото по-окичени с бижута, толкова по-атрактивни. Перли, мъниста, стъкълца – всичко е добре дошло върху тях.

Ала кунг-фу

Кой казва, че източните бойни изкуства може да ни научат само на самоотбрана. Може да ни научат и на мода. Дизайнерите вкарват умело широките ръкави на кимоната и коланите на тези азиатски одежди директно за улична употреба. Рокли под коляното с пеперудести ръкави и колани от същия материал чудесно биха могли да бъдат допълнени от боти с отворени пръсти в същия колорит като дрехата.

Кадифени палта

Връхните дрехи тази пролет ще бъдат гладки и меки. Палтата ще са от велур, велурът ще е в цвят, различен от колорита на черното и бялото. Чудесно допълнение към тях са кожените колани в същия нюанс. Модистите смело предлагат те да се носят директно върху бельото, влизайки в ролята на рокля и манто едновременно.

Клош в синьо и бяло

Няма как да останете незабелязани, ако се появите в рокля ала 50-те на някое събитие. Ако пък я предпочитате в двуцветната гама, то тогава със сигурност погледите ще бъдат вперени във вас. Акцент към такъв тип дреха биха били сандали на висок ток в активен цвят, различен от двуцветието на роклята.

Завръщане в миналото

Ако някой настойчиво ви обяснява, че 20-те години са останали в миналия век, смело може да поспорите. Ресните се завръщат категорично върху женските тела. Колкото по-многобройни, толкова по-импозантно ще се движите из тълпата.

Назаем от кухнята

Може и да ви се стори странно, но тази година фюжънът няма да е привилегия само за кухнята. Модата в храненето ще премине границите на пространството с котлоните, за да се настани в гардероба ни. Творците на модата са категорични, че един от най-смелите заявки за това, че сме фешън персони, е наличието на стилизирана престилка сред дрехите ни.

Вдъхновени от 70-те

Рязаната бродерия може и да е била и цар, и господар преди четири десетилетия, но сега отново уверено си проправя път към тоалетите ни. Панталони тип кюнец и риза с вдигната яка е ансамбълът, който със сигурност някои от вас категорично биха поканили като част от модните си пролетни измерения.

Модата е до колене

Тези от вас, които харесват панталоните по-къси, но не в оскъдното на шортите, ще са доволни да разберат, че дизайнерите са приготвили 7/8 дължина за вас. Обрамчени с кант и накипрени с райета, панталоните, допълнени със сако от същата материя, най-новият писък в офис модата. Ако пък ви се струва твърде много сериозността на вертикалните чертички, винаги може да прибавите шал на точки. Този тоалет безпроблемни би могъл да се превърне в подходящо облекло и за разходката ви в парка, ако към него прибавите широкопола шапка в колорита на шала.

С пола и с голи ръце

Пролетта е идеална среда за роклята без ръкави, но с поло яка. Копринена рокля с флорални мотиви е задължителен атрибут към сабо и крака, обути в цветни копринени чорапи.

На бал в жълто

За дамите, на които им предстои официално събитие, трябва да знаете, че тази пролет ще е на особена почит слънчевият цвят. Жълтото ще е подходящо както за коктейлни вечери, така и за матинета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X