Напишете дума/думи за търсене

Варианти за спалня в малко помещение (галерия)

Снимки goodhouse

Вече не е прецедент обитаването на минипространства, включително в централните части на големи градове. Как обаче да се намери място в едно помещение за пълноценна спалня. Ето 9 идеи.

* Един от начините е отделянето на леглото със завеса или врата-хармоника, като най-важното е след отварянето пространството отново да изглежда цяло.

* Друг вариант е сгъваемото легло, което да бъде прибрано в стената на сутринта.

* Ниска преграда в цвят като стените и пода няма да раздели драстично обема на помещението, но ще осигури известно уединение.

* Леглото може и да се загради почти изцяло с красива конструкция, която да зададе стила на стаята и да послужи за фон на произведения на изкуството.

* Многофункционалната мебел на две нива също е вариант. Добре е обаче височината на тавана да е по-голяма.

* Всяко помещение има свои особености и понякога нестандартната планировка не позволява много фантазия. Затова пък има вариант, в който спалнята е част от мебел с вградени място за съхранение и работно място. Нужно е обаче да се изработи по индивидуален проект.

* Тези, които не се боят от височините, ще харесат варианта с легло точно под невисокия таван. Достъпът до мястото за спане обаче е по стръмна стълба. Разбира се, така се отваря доста пространство отдолу.

* Любителите на традиционното със сигурност ще харесат най-простичката идея, а тя е за легло в подходящ ъгъл, който дори цветово не контрастира на останалата част от помещението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X