Напишете дума/думи за търсене

Рецепти, подходящи за деца

Пуешки хапки със зелен фасул

Пуешкото е едно от най-полезните меса - богато на протеини и бедно на мазнини.

Необходими продукти:

3 - 4 порции

600 г пуешко филе

500 г зелен фасул

1 ч.л. лимонов сок

3 скилидки чесън

1 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пуешкото филе на тънки филийки, сложете в тиган, залейте с ? ч.ч. вряла вода, смесена с лимоновия сок, поръсете със сусама и задушете на слаб огън за 7 - 10 мин. Преместете месото в друг съд.

2. В същия тиган, в който се е готвило пуешкото, сложете почистения и нарязан зелен фасул за 4 - 5 мин (не бива да омеква прекалено). Върнете месото и разбъркайте за няколко минути.

Крем-супа с печени чушки и карфиол

Чушките са ценен източник на витамин С, а карфиолът е рекордьор по хранителна

стойност.

Необходими продукти:

7 порции

4 средно големи червени чушки

1 глава карфиол, нарязана на съцветия

2 с.л. масло

1 глава лук на кубчета

3 скилидки чесън, минати през преса

4 ч.ч. пилешки бульон (или вода)

1 ч.л. прясна мащерка на ситно

1 ч.л. пушен червен пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушките и ги обелете. Запечете карфиола на максимално висока температура, докато потъмнее и омекне.

2. Разтопете маслото и задушете лука и чесъна. Прибавете бульона (или водата), мащерката, червения пушен пипер и разбъркайте. След като заври, добавете нарязаните чушки и карфиола. Варете на бавен огън 10 мин. Пуснете с блендер. Сложете отново на котлона (без да завира) и ако е необходимо, разредете с малко вода.

Овесен кисел с мед

Овесените ядки съдържат много фибри, зареждат с енергия и подсилва имунната система.

Необходими продукти:

2 - 4 порции

2,5 л вода

500 г овесени ядки

2 - 3 с.л. мед

сушени плодове за сервиране

Начин на приготвяне:

Сложете в стъклен трилитров буркан овесените ядки и залейте с вода на стайна температура. Захлупете и оставете на тъмно за 2 денонощия.

3. Прецедете сместа, за да отстраните люспите. Налейте овесената каша в тенджера и сложете на слаб огън да заври, като разбърквате постоянно. След като заври, веднага свалете от огъня и охладете.

4. Добавете в кисела меда и по желание украсете с нарязани сушени плодове.

Полезни бисквити

Тези бисквити засищат за дълго, зареждат с енергия, подобряват дейността на стомаха и стимулират имунната система.

Необходими продукти:

8 - 10 порции

200 г овесени ядки

100 г нарязани сушени плодове

50 г натрошени ядки (орехи, бадеми, лешници)

1 с.л. захар

100 мл вода

1 - 2 банана, намачкани с вилица

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте всички съставки, докато получите еднородна смес и оставете да престои около 30 мин.

2. Покрийте тава с хартия за печене и леко намажете с растително масло. Оформете с влажни ръце бисквити от тестото. Печете на 180°C 30 мин.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X