Напишете дума/думи за търсене

Щрудел с ябълки

богато на фибри

лесно

6-8 порции

50 мин

За една порция:

249 ккал

мазнини 20 г

холестерол 22 мг

въглехидрати 31 г

протеини 5 г

фибри 2 г

необходими продукти:

2 ч.ч. ябълки на кубчета

1/2 ч.ч. орехи

1/4 ч.ч. кафява захар

1 ч.л. канела

шепа стафиди

1 лист бутер тесто

начин на приготвяне:

1 Сложете ябълките в купа, добавете начупените орехи, стафидите, кафявата захар и канелата. Разбъркайте внимателно.

2 Разточете леко тестото върху набрашнен плот и го прехвърлете върху лист хартия за печене. Разпределете плодовата плънка върху тестото и с помощта на хартията го навийте на руло. Притиснете го в двата края и заедно с хартията го прехвърлете в съд за печене.

3 Сложете щрудела във фурната на 190°С за около 30 мин, или до готовност на тестото.

Пригответе щрудела с кори за баница, като навивате корите една след друга на голямо руло. Застъпвайте 1/3 от всяка кора със следващата.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X