богато на фосфор
лесно
6 порции
60 мин
За една порция:
288 ккал
мазнини 18 г
въглехидрати 24 г
холестерол 49 мг
протеини 8 г
фибри 3,8 г
необходими продукти:
1 пакет едри макарони
50 г масло
1/2 ч.ч. сметана
100 г сирене
100 г кашкавал
300 г чери домати
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Сварете макароните в подсолена вода и с няколко капки олио, за да не се слепват. Изцедете ги добре и ги избъркайте с маслото, овкусете ги със сол и пипер. Добавете сиренето, 2/3 от кашкавала, настърган, и нарязаните домати, като запазите няколко за отгоре.
2 Прехвърлете всичко в подходящ съд за печене. Настържете отгоре останалия кашкавал, добавете няколко разполовени чери домати и сложете съда във фурната за около 20 мин на 180°С.
Добавете шунка или сготвено месо по желание. Овкусете макароните с пресен магданоз.
За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.
Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.
Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.
От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар