Напишете дума/думи за търсене

Природни средства, с които тялото ще се почувства като ново

Някои хора смятат, че да бъдеш здрав, отнема много усилия, време и пари. Но в действителност, може да преобърнете живота си и да се чувствате по-здрави, ако включите няколко нови навика в ежедневието си.

Знаете ли, че може да избелите зъбите си с плодове и да се насладите на допълнителна чаша горещо кафе за здрав жлъчен мехур.

В тази статия ще ви запознаем с няколко натурални и достъпни начини за самолечение на тялото.

Пийте гроздов сок, за да излекувате мигрената

Ако страдате от мигрена и търсите по-естествен начин да спрете непоносимата болка, тогава отговорът се крие в гроздовия сок. Тъй като мигрените основно идват от дисбаланс в мозъчните химикали като серотонин, гроздовият сок може да спаси деня ви. Той няма да действа като обезболяващо, а като превантивна мярка. Така че веднага щом почувствате приближаването на мигрената, пийнете малко гроздов сок, за да я предотвратите.

Тъй като гроздето е богато на витамин С, витамин А и витамин В2, те може да ви предпазят от мигрена. Витамин В2, известен още като рибофлавин, който е отговорен за лечението на мигрена, помага да се балансират химикалите в мозъка и действа като антагонист на желязото, намалявайки нивата му в кръвта, които може да причинят това коварно главоболие.

Може да изхвърлите излишни килограми, като пиете лимон и солена вода

Известно е, че лимонената вода е здравословна за нас, но не е толкова вкусна като чаша портокалов сок или дори енергийна напитка. Лимонът и солта са двете магически съставки, които помагат на тялото да се отърве от токсините и помагат за бързото изхвърляне на излишни килограми. Това се дължи на това, че увеличава движенията на червата и намалява апетита, като по този начин елиминира излишния калориен прием.

Лимонената и солена вода също може да ускорят метаболизма. Според Националния американски институт по здравеопазване пиенето на много вода засилва метаболизма чрез увеличаване на митохондриалната функция (която помага да се генерира повече енергия в тялото, без да се изискват калории) и генерира термогенеза (метаболизма, при който калориите се изгарят по-бързо заради производството на топлина).


Избелете на ноктите с паста за зъби

Леко пожълтяване около и върху ноктите е абсолютно естествено, но понякога не изглежда добре. Така че, ако търсите начин за естествено избелване на ноктите, пастата за зъби е отговорът. Не само че тя избелва и предпазва зъбите, но прави същото и за ноктите, тъй като и двете са базирани на кератин.

Нанесете паста за зъби на върха на четката и започнете леко да почиствате ноктите с нея. Оставете я за минута, след което изплакнете.

Пийте хидролизиран колаген за красива и млада кожа

Стареенето е нещо, с което повечето от нас никога не се съгласяват и примиряват. В повечето случаи повечето годинки остават отпечатък първо върху кожата. Опитваме се да върнем младостта и с хидратиращи кремове, маски и серуми, които са богати на колаген (протеина, отговорен за поддържането на кожата ни плътна и блестяща).

Работата е в това, че колагенът, дори хидролизираният колаген, не прониква в кожата до нивото, където ще помогне да се свърже с други протеини и да подобри цялостното ви здраве. Така че най-добрият изход от стареенето е да приемате добавки. Консумирането на хидролизиран колаген може да забави стареенето с 27%, да подобри здравето на костите, да повиши мускулната маса, да предотврати загубата на костна тъкан и остеопорозата и да облекчи болката в ставите.


Избелете зъбите си с плодове

Най-красивото от външния ни вид е сияйната усмивка, но не е много привлекателно, ако зъбите ни са жълти, нали? Не се притеснявайте, защото може да промените всичко това с промяна в хранителния си режим. Плодовете и зеленчуците, които са богати на антиоксиданти може да свършат чудеса, когато става въпрос за премахване на жълти петна от зъбите.

Ягодите могат да помогнат за избелване на зъбите и премахване на петна от кафе и вино.

Ябълките действат като естествени препарати за премахване на петна, защото те помагат за производството на повече слюнка в устата и служат като самопочистващ агент.

Портокалите или всякакъв вид тръпчиви и кисели плодове неутрализират киселинността в устата, която причинява кариес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X