Напишете дума/думи за търсене

Как да запазим любовта си за по-дълго време

Всички мечтаем за деня, в който правилният човек ще дойде и ще заживеем, както се казва в приказките, дълго и щастливо. За радост или тъга, животът не е приказка и в действителност нещата се развиват по съвсем различен начин. Зад привидното на пръв поглед щастие се крият доста неизказани истини. Това са нещата в дълготрайната връзка, за които никой не те предупреждава.

Пеперудите изчезват
Едва ли има човек, който не е изпитвал това чувство. В началото на всяка връзка еуфорията е голяма, срещите са чакани с нетърпение, разделите – трудни и всичко това е съпътствано с бушуващите в нас емоции. Истината е, че с течение на времето всичко това изчезва. Това не значи, че чувствата се изпаряват, просто нещата стават по-улегнали и първоначално изпитваното вълнение изчезва.

Спречкванията се увеличават
За да се харесаме на партньора си, доста често се случва да правим компромиси в началото. Чуждото мнение става по-важно от нашето, а спречквания почти няма. Колкото повече време минава, толкова повече харектерите излизат на показ, а заедно с тях и различията. Това е и причината броят на спречкванията да се увеличава.

Битовизми
Дребните всекидневни неща, на които преди не сме обръщали внимание, започват да бият все повече на очи. Съвместният живот не е лесен, особено докато различията не се изгладят. Така мокрите стъпки след баня, отворената паста за зъби и чорапите по пода започват да придобиват повече важност, а заедно с това и все по-често да стават повод за спречквания.

Решението
Проблеми има във всяка една връзка, дори и да са нищожни. Неразбирателства, различия, спречквания – те са нормална част от нашето всекидневие. Важното е да израствате психически с вашия партньор и да не допускате дребни проблеми да водят до големи скандали. Запазете приятелството си, подсещайте се колко много значи човекът отсреща за вас и си припомнете всички хубави мигове, които сте имали или пък ви предстоят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X