Напишете дума/думи за търсене

Нещата, на които жените обръщат внимание, а мъжете не

Мъжете са от Марс, а жените от Венера. Схващане, което се повтаря и до днес, но наистина ли сме чак толкова различни, че да сме от различни светове? Може би не конкретно във всичко, но ето някои неща, по които се различаваме.

Емоционалното състояние

Жените са по-склонни да обръщат внимание на емоциите си, а често пъти и вършат немалко неща под влиянието им. Стереотипът за мъжете, че трябва да бъдат силни и да не показват слабост, изиграва голяма роля. Те предпочитат повече да прикриват чувствата си, като така, при раздяла например, им отнема повече време да продължат напред.

Чистотата

Едва ли някой ще се изненада, но жените държат повече на чистотата, отколкото мъжете. Това може да се дължи на факта, че нежният пол е по-склонен да забелязва детайли.

Детайлите

Мъжът схваща и оценява ситуацията в цялост, а жената по-скоро фокусира вниманието си към детайлите. Благодарение на своята наблюдателност жената е по-склонна да забележи подробности, на които мъжът няма да обърне внимание.

Интуицията

Няма как да не споменем женската интуиция. Когато нещо не е наред, нямаш доказателства, но го усещаш с цялото си същество. И често се оказваш права – в 90% от случаите. Както е казал Ръдиарт Киплинг: "Женската интуиция притежава по-голяма точност, отколкото мъжката увереност".

Правилата

Жените са по-склонни да следват правилата и да се съобразяват с тях. За разлика от тях, мъжете са по-склонни към новаторство. В това се изразява и разликата, че жените са по-изпълнителни, а мъжете – по-предприемчиви и склонни на повече рискове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X