Напишете дума/думи за търсене

Неща, които трябва да спрем да правим, за да спестим пари по-бързо

Има хора, които имат умеят да живеят живота си по възможно най-добрия начин има и има такива, които минават през него толкова екстравагантно, че за нула време остават без пукната пара. Ако сет от втория тип, то тогава знайте, че все още може да трансформирате финансовото си състояние, като харчите парите си умно и спестявате повече. Както гласи старата британска поговорка: „Ако се грижите за стотинките, левовете ще се грижат сами за себе си.“

„МИЛА“ състави списък с неща, за които трябва да спрете да харчите парите си.


Не ви предлагаме да спрете да се радвате на живота, а да опитате да редуцирате някои от своите навици, благодарение на които правите дупка в джоба си.

Храните се навън
Ако обичате да вечеряте извън дома си, може би е време да разредите малко този навик. Повечето ястия в ресторантите са с доста високи цени. Така че, ако обичате да готвите, може сами да приготвите нещо у дома.

Купувате лотарийни билети
Купуването на лотарийни билети е огромно източване на собствения ви бюджет. Може да ви звучи разумно да си купите такъв, защото може да извадите късмет и да да спечелите джакпота. Но тъй като шансовете за това са много лоши, ще е по-добре да не губите трудно спечелените пари за лист хартия. Ако все пак не може да се откажете от тази форма на хазарт, по-добре играйте тото – така поне ще сте сигурни, че част от изхарчените от вас пари отиват за подпомагане на спорта.

Безразсъдно планувате ваканциите си
Никога не резервирайте първия хотел, който намерите. Вместо това потърсете такива, които предлагат по-добри сделки. Използвайте максимално промоциите, свързани с пътуването, посещавайте по-малко популярни места за почивка, отсядайте в Airbnb или хостели.

Не пропускате разпродажби, промоции и оферти
Не пазарувайте стоки, които се продават на разпродажба. Много хора се втурват да купуват продукти, защото имат 50% отстъпка, за да разберат по-късно, че са профукали напразно едни пари, тъй като изобщо не се нуждаят от продуктите.

Плащате за спортна карта
Вместо да тренирате във фитнеса, може да спестите пари, като правите упражнения у дома или инвестирате в някакво спортно оборудване.

Ползвате предмети за еднократна употреба
Няма смисъл да ги купувате, след като след малко ще ги изхвърлите и ще трябва да ги замените с нови. Вместо това купувайте вещи за многократна употреба.

Често обновявате технологиите си

Хората са склонни да харчат цяло състояние, когато наистина не е подходящо време за това. Веднага щом излезе нов iPhone, доста потребители на марката бързат да си го купят, нищо че предишният им смартфон все още работи безупречно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X