Напишете дума/думи за търсене

Стъпки, с които преодоляваме травмите от трудното детство

Не на всеки детството е било щастливо. Израстването и възпитанието, свързани с токсични преживявания, може да включва много форми на злоупотреба, идващи от авторитарен родител, дълбока скръб или емоционална дистанция. Тези ужасни спомени може да ни бележат за цял ??живот. Възстановяването от тежко детство е трудно, но напълно възможно.

1. Позволете си да сте близо до хората

Тъй като травмата от детството ви принуждава да живеете живота си в режим на оцеляване, може е предизвикателство за вас да допуснете хора до себе си. Така че, за да преборите това, трябва да си позволите да се доближите до хората и да им позволите да ви видят такива, каквито сте. Да си автентичен, е най-бързият начин да се освободиш от срама и да си спомниш, че си струва да бъдеш обичан.

2. Грижете се за физическото и психичното си здраве

Когато сте преживели травма в детството, обикновено на подсъзнателно ниво чувствате, че не заслужавате грижи или сте в режим на самоотхвърляне. Винаги се отнасяйте към себе си, както към най-добрия си приятел. Грижете се за здравето си, като инвестирате в качествен сън, добра диета и упражнения. За добро психично здраве Е добре винаги да намирате време за емоционално освобождаване от негативни мисли и преживявания.

3. Действайте безстрашно

Ако се палите от най-малкото, поемете дълбоко въздух и не избухвайте като бомба. Бъдете състрадателни. Ако правите всичко сами, позволявайте понякога на другите да ви помогнат. Това ви позволява да растете и да се трансформирате в по-добра личност. Не се страхувайте от промяна.

4. Позволете си да се доверите на хората и бъдете подкрепяни

Това е един от най-добрите начини да се освободите от вина, срам и обвинения. Всичко, което трябва да направите, е да намерите група приятели, които ще ви обичат и подкрепят.

5. Научете се да приемате и пускате

Приемането на вашата травма от детството не означава непременно, че трябва да я прегърнете, харесате или да се съгласите с нея. Приемането е повече за това как се справяте с нея. Имате две възможности: или я оставете да управлява живота ви, или я пуснете, да спънете нейното влияние върху вас, за да живеете добър живот.

6. Бъдете нежни към себе си

Когато сте имали тежко детство, може да почувствате, че животът и навиците ви са напълно извън вашия контрол. Макар да отнема много време, рано или късно ще се освободите от тези усещания. Бъдете търпеливи към себе си и се доверете на процеса, през който трябва да преминете, за да се разделите с болезнените спомени. Животът е твърде кратък, за да се живее нещастно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X