Напишете дума/думи за търсене

По какъв начин гледането в очите може да промени живота ви

Хората обикновено осъществяват контакт с очите от 30 до 60% по време на разговор. Но за да се установи истинска емоционална връзка, процентите трябва да се увеличат около 60 до 70%. Използването на контакта с очите във ваша полза е умение, което може да се овладее с практика. Независимо дали се опитвате да спечелите точка на среща на борда на директорите или да прекарате романтична вечер с някого, погледът ви може да каже много повече от вашите думи.

1. Държи ви по-самоосъзнати
Ако видите, че някой се взира във вас, може да започнете да се концентрирате повече върху вашите действия и маниери. Това, че някои ви зяпа, може да е положително, ако го приемете по правилния начин. Ако забележите, че някой се опитва да фокусира погледа си върху вас, проверете дали това, което правите, е подходящо занимание.
Срещането на погледа на някой друг обаче понякога може да се използва и за израз на насилие. Така че, ако установите, че всичко е наред с действията ви, но някой продължава да ви гледа настойчиво, може просто да игнорирате този човек.

2. Създава и задълбочава привличането

Контактът с очите засилва самосъзнанието. Ако романтично погледнете в очите на любимия човек, най-вероятно той ще усети пеперудите в стомаха си.
Наясно сме, че усмивката е чудесен начин да създадете и задълбочите едно привличане. Съчетавайки го с дълбок поглед, го извеждате на следващото ниво. Добрата новина е, че казваме това не само от собствения си опит, но и с подкрепата на документирани данни от психолозите.

3. Прави думите ви по-запомнящи се

Независимо дали говорите с бъдещ работодател или с обекта си на желание, задържането на погледа върху вас е знак за увереност и искреност. Това гарантира, че те обръщат внимание на това, което казвате и го запомнят.
Тази техника може да бъде еднакво ефективна, ако правите бизнес презентации или се опитвате да накарате детето си да разбере нещо.

4. Помага на хората да ви забележат и запомнят

Може би сте забелязали, че успешните хора имат своеобразен начин да жестикулират и гледат хората, докато говорят. Езикът на тялото е ключът към успеха им. Изследванията показват, че контактът с очите, съчетан с внезапно движение като завъртане на главата, докато не изпускате от поглед събеседника си, или неочаквано движение на ръка, може да накара хората да ви отбележат и да ви запомнят.


5. Може да се използва да познаете лъжеца срещу вас

Често сме чували в разни филми фразата „погледни ме в очите и ми кажи истината“. Предполага се, че да лъжеш, докато гледаш някого в очите, е по-трудно. Въпреки това е мит, че хората избягват да лъжат, докато гледат директно в нечии очи. Има изпечени лъжци, на които не им мигва окото, докато ви баламосват.
Макар че очите ни издават повече от това, което бихме могли да кажем, така че в повечето случаи се въздържаме от лъжа, докато гледаме директно някого.

6. Може да ви накара да се влюбите
Някои от най-романтичните сцени във филмите са тези, в които влюбените потъват безкрайно в очите на другия. Знаете ли, че може да се влюбите в някого само след едно срещане на погледа му, въпреки че това може да не е взаимно. Ако мъж се взира в жена повече от 8,2 секунди, е по-вероятно да се влюби в нея, в сравнение с това, ако я гледа по-малко от 4,5 секунди.
Но тази констатация не важи за жените. Така че, ако сте жена и видите мъж, който ви гледа повече от 8,2 секунди, просто знайте, че той може да има чувства към вас.

7. Показва уважение и признателност

Установяването на стабилен контакт с очите по време на разговор е белег на уважение и признателност. Освен това показва, че считате другия човек за равен. Но е важно да се уверите, че вашият поглед не се превръща в зяпане.
Въпреки това различните култури в Азия и Африка смятат, че директното гледане в очите на човек, който е по-високо в социалната йерархия, е грубо и неуважително. Следователно е необходимо да познавате културата и традициите на мястото, където се намирате.

8. Може да ви помогне да се почувствате на място в непозната компания

Понякога може да се окажем на социални събирания, където може би не познаваме много хора освен домакина. Тези поводи са чудесно място за социализация и изграждане на нови контакти. А контакта с очи може да бъде чудесен начин да започнете.
Ако прихванете погледа на някого на непознато за вас място, това може да означава, че той би могъл да иска да бъде ваш събеседник. Това е добър начин да разбиете леда и да формирате смислени отношения.

Езикът на тялото - жестовете, които издават чувствата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X