Напишете дума/думи за търсене

Причини, поради които другите не ни харесват - втора част

Хората може да не ни харесват по милион причини, макар че всеки си има собствена класация за това, което най-силно го вбесява у околните. Има обаче качества, които дразнят почти всекиго.

Не гледате събеседника си в очите

Ако, когато разговаряте, гледате където и да е, не и в очите на човека, с когото говорите, създавате усещане, че го лъжете. Естествено, не е необходимо постоянно да хипнотизирате човека отсреща с поглед – съсредоточавайте се в очите му само във важните моменти от разговора, но не отделяйте поглед от лицето му. По този начин ще убедите събеседника си, че е важен за вас, и вербалното общуване ще бъде наистина смислено.

Твърде силно ухаете на парфюм

Ярко изразеният аромат на парфюм не се харесва на мнозина по множество причини. Някои просто реагират болезнено на силните миризми, други не понасят някакви конкретни нюанси, например ванилия или мускус. Като цяло да се обгърнете с ароматен шлейф се смята за проява на лош вкус. Ароматът на тялото е нещо лично, трябва да го усещат само притежателят му и този, който получи разрешение да се приближи в интимната зона. Така че не се парфюмирайте твърде силно, когато сте на публични места, особено в офиса или на културно мероприятие.

Високомерни сте

Дори и да чувствате превъзходството си над някого, явната демонстрация на това не ви прави чест. Високомерието дразни и кара хората да избягват общуване с вас. На кого е приятно, ако го гледат отвисоко? Научете се да общувате с хората като с равни – всеки човек има достойнства, които вие не притежавате. Ако запомните този факт, околните ще престанат да странят от вас.

Не държите на думата си

Това е най-прекият път към създаване на негативно впечатление. Този, на когото сте обещали нещо и не сте го изпълнили, престава да ви възприема на сериозно. След като веднъж сте изгубили доверието му, е много трудно да го възстановите. Така че, преди да дадете някакво обещание, много внимателно помислете дали сте в състояние да го изпълните и дали няма да подведете човека насреща. Впрочем честният отказ е много по-достоен отговор, тъй като така спестявате напразните очаквания.

Клюкарствате

Клюките, разбира се, винаги разнообразяват разговора, но никой не обича клюкарите – дори и тези, които ги слушат. Когато започнете да разпространявате слухове, рейтингът ви стремително започва да пада, а вие губите доверието на околните. Причините за това са няколко: първо, непроверената информация води до заблуди и неловки ситуации, и второ, този, който ви слуша да сплетничите за другите, се опасява, че рано или късно ще стане обект на вашето клюкарстване. Така че споделяйте само проверена информация и не обсъждайте нашироко чуждия частен живот.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X