Напишете дума/думи за търсене

6 начина, по които краката подсказват, че нещо не е наред с вътрешните органи

Някои заболявания могат да доведат до здравословни състояния на краката. Диабетът може да забърза забавеното кръвообращение и да доведе до проблеми с кръвоносните съдове. За да предотвратим нежеланите симптоми, е добре да сме наясно кой вътрешен орган е повреден.

Подуване на стъпалата и подбедриците

Подуване стъпалата и краката може да бъде причинено от стоене за дълъг период от време, но също е симптом и на други състояния.

Какво може да означава?

1. Сърдечни заболявания. Много от тях карат телесните течности да засядат в стъпалата и в долната част на краката.

2. Проблеми с вените. Вените могат да станат неспособни да изпомпват кръвта по правилния начин, така че кръвта се събира в краката.

3. Проблеми с лимфната система. Лимфните възли и кръвоносните съдове помагат за пренасянето на течностите по цялото тяло. Когато има запушване в лимфната система, това води до подуване в краката и ръцете.

4. Проблеми с черния дроб. Подуването може да бъде причинено от неспособността на черния дроб да прави произвежда достатъчно кръвни протеини.

Син или лилав цвят на кожата на краката

Вероятно всеки е забелязал, когато е изключително студено, че кожата може да посинее. Но има състояния, при които пръстите на краката могат да променят цвета си, дори когато е топло.

Какво може да означава?

Има състояние, наречено Синдром на синия пръст, което се случва, когато кръвоносните съдове са блокирани.

3. Болезнени бучки в пръстите на краката

Болезнените бучки могат да се появят внезапно и да продължат да създават дискомфорт от няколко часа до няколко дни.

Какво може да означава?

Може да имате сърдечна инфекция, причинена от бактерии. Обикновено антибиотиците действат перфектно в тези случаи и не се налага операция.

4. Необясними синини по краката

Всички от време на време имаме синини тук или там по тялото от сблъсък с тази или онази мебел, но има условия, при които сините петна се появяват на случаен принцип без никакво обяснение и остават за дълго време върху кожата.

Какво може да означава?

1. Чернодробно заболяване

2. Някои автоимунни заболявания

3. Възпаление на кръвоносните съдове

4. Заболявания на кръвта

5. Червени обриви по краката

Кожните обриви са често срещано оплакване. Тези петна могат да бъдат яркочервени, тъмночервени или дори лилави. В някои случаи те са сърбящи, така че може да е просто алергична реакция. В други случаи това може да е симптом на сериозно заболяване.

Какво може да означава?

1. Възпаление на кръвоносните съдове

2. Някои автоимунни заболявания като лупус или ревматоиден артрит

6. Поява на вени „паяжини“ върху краката

Вените, които наподобяват паяжини, могат да се появят по време на бременност или поради затлъстяване и недостатъчно движение или липса на физическа активност. Много често е симптом на разширени вени и понякога може да почувствате известна болка в тази област.

Какво може да означава?

Разширените вени в днешно време не са много редки и засягат около 30% от всички хора по света. Това е състояние, при което повърхностните вени се разширяват и усукват.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X