Напишете дума/думи за търсене

Неустоими идеи за момичешка стая (галерия)

Цветна, светла, с игриви детайли - такава е обичайната детска стая за момиченце, в която традиционно присъстват розово и подобни нежни нюанси. Предлагаме 16 идеи, които може да помогнат на тези, които искат да направят уникално място за малкото си момиченце.

Изборът
Преди да купувате каквито и да било мебели и аксесоари, трябва да помислите за някои важни неща, като сред тях са стилът на бъдещия интериор, както и възрастта на детето. Ако то е до 3 години, заложете на по-нежни пастелни цветове, които ще направят обстановката спокойна, а ако момичето е по-голямо, може да добавите и по-ярки акценти.

Снимки trizio
Снимки trizio
Стилът

Ако вие и детето искате нещо по-романтично, балдахинът над леглото е отличен акцент. Към него може да добавите детайли, които ще намекват дори за класически стил или просто за приказност. Розовият цвят може да е доминантен, но да го комбинирате с бяло, което ще направи помещението светло. Ако обаче в стаята не навлиза достатъчно естествена светлина, белият цвят може да се асоциира със студенина. Затова преценете дали да не съчетаете розовото с пастелни светли тонове. Цветът на дървото винаги е добър за детска стая.
Минимализмът също не е изключен за момичешката стая, особено ако детето е ученичка в по-ниските класове.
Прованс е стил, който е много подходящ за детската стая на дъщерята, още повече, че в него розовият цвят се вписва чудесно. Много е важно обаче да присъстват мотиви с цветя.

Материалите

Ако имате възможност, заложете максимално на естествени материали. От една страна това е добре за здравето на момиченцето, от друга ще бъдете сигурни, че по-дълго време няма да се налага да ремонтирате или да купувате нови мебели.
Трябва също да се мисли в перспектива заради порастването на детето. Затова си заслужава да проучите пазара и евентуално да потърсите трансформиращи се мебели, които ще бъдат функционални по-дълго време.
За пода най-доброто решение е дървото. Алтернативата е ламинатът, още повече, че на пазара има качествени продукти. Желателно е да има килим и е задължително той да е от естествени материали с оглед на това, че детето ще играе на пода.
Декорацията и осветлението в розовата стая са въпрос на вкус, но също трябва да бъдат избирани внимателно, защото имат силата да променят облика на помещението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X