Напишете дума/думи за търсене

Цинични твърдения, които невинаги са верни

Да си циник е защитен механизъм. Ако нямаш високи очаквания, вероятно няма да бъдеш твърде разочарован, когато нещата не вървят по замисления от теб начин.

Дори и когато гемиите са ни потънали, е добре да намираме поне малко светлина у нас, с която да гледаме на живота.

Кои са най-разпространените твърдения, в които понякога всички вярваме безпричинно?

1. Бракът е капан

Бракът изисква време и усилия, но в крайна сметка си заслужава. Ние сме социални създания, които се нуждаят един от друг, а бракът отразява това в най-чистия му вид. Хората се грижат и се жертват за близките си. Бракът е капан само ако си позволим да го направим такъв.

2. Децата са консуматори, които не дават нищо в замяна

Наследниците ни дават много: любов, общуване и понякога грижа, когато остареем и ни е трудно да посрещаме всичките си нужди. Родителите дават и отглеждат децата си, които след време също ще станат родители и ще предадат заветите ни а всички поколения след нас. Това е кръговратът на живота.

3. Хората постоянно искат да вземат нещо от нас

Когато мислите, че околните искат да си отчупят парче от вас, това е доволно нарцистично, защото сами сте се поставили на пиедестал. Всеки е героят в собствената си история. С други думи, хората имат свой живот и свои проблеми, така че твърде малко вероятно е да прекарват времето си в измисляне на начини да се възползват от вас или да ви навредят.

4. Винаги трябва да сме готови за най-лошото

Не губете времето си да бъдете твърде песимистични. Животът е пълен с добри времена, лоши времена и неща, които са извън нашия контрол. В крайна сметка, животът е такъв, какъвто си го направим. Ако очаквате лошо, ще започнете да го привличате. Помните поговорката „Не викай „мецо“, за да не се обади“, нали?

Затова, ако търсите добро, ще го намирате в нещата, които срещате по пътя.

5. Да си груб, означава да си искрен

Ами не! Това е абсолютно сбъркано твърдение само по себе си. Всеки, независимо от степента на мнението ви за него, заслужава вашето елементарно уважение. Не е нужно да сте приятел на всички, но няма причина да смятате, че имате право да бъдете груби и небрежни към другите.

6. Романтиката е само в приказките

Вярно е, че не трябва да се опитваме да кроим любовния си живот по калъпа на приказките. Истинската романтика изисква време и търпение, но може да бъде здрава и красива, ако намерите някой, който да иска същото от любовта като вас. Не забравяйте, че има различни видове любов, също толкова важни, колкото и романтичната. Обич, която може да се намери в приятелства, семейство и в духовния ви живот - да обичате себе си е велико и необходимо.

7. Хората никога не се променят

Никой не се ражда добър или лош. Ние сме добри или лоши заради изборите, които правим в живота, и заради намеренията, които стоят зад тях. Хората, никога не се променят, чисто и просто отказват да използват свободната си воля.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X