Напишете дума/думи за търсене

Най-богатите певици за 2019 година (Видео, снимки)

Тейлър Суифт Снимка: Ройтерс

Американската изпълнителка Тейлър Суифт е сред най-високоплатените певици в света. Тя е спечелила внушителните 185 милиона долара за периода между юни 2018 и юни 2019 година, предаде dariknews.bg.

Тази година Суифт получи най-много номинации по време на годишните видео музикални награди. Два милиона копия на албумът й от 2017 г. „Repitation“ бяха продадени само в САЩ през тази година. Отделно тя издаде нов албум („Lover“), за който има много добри отзиви.

„Lover“

Ето най-високоплатените певици за 2019 в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

1. Тейлър Суифт 

Beyonce - Homecoming

2. Бионсе

Богатството на Бионсе от 81 млн. долара се дължи на турнето със съпруга й, както и албума "Homecoming".

Риана Снимка: Ройтерс
Риана Снимка: Ройтерс

3. Риана

Риана е певицата, която от 2018 г. до 2019 г. значително смени позицията си в тази класация – от седмо до трето място. Богатството й през 2019 г. се оценява на 62 млн. долара. Според сп. "Форбс" това се дължи на козметичната й линия.

Кейти Пери Снимка: Инстаграм
Кейти Пери Снимка: Инстаграм

4. Кейти Пери

Макар и минала година певицата да заемаше първата позиция, през 2019 г. доходите й никак не са малко: 57.5 млн. долара. Тази година тя направи три хита. Освен това Пери е съдия в „American idol“ от 2018 насам.

Пинк - "Beautiful Trauma"

5. Пинк

През 2018 г. певицата обяви турне в чест на албума й "Beautiful Trauma", което продължи до август 2019 г. Доходите й са оценени на 57 млн. долара.

Ариана Гранде Снимка: Ройтерс
Ариана Гранде Снимка: Ройтерс

6. Ариана Гранде

Тази година бе изключително успешна за певицата. Ариана Гранде стана втория изпълнител в 60-годишната история на класацията Хот 100 на "Билборд" за сингли, "окупирал" едновременно първите три места. 25-годишната изпълнителка записва името си редом до това на "Бийтълс", които през 1964 г. в продължение на пет седмици през март и април заемат първите три позиции.

Дженифър Лопес
Дженифър Лопес

7. Дженифър Лопес

Доходите на певицата в сравнение с миналата година са намалели, но не драстично, тъй като през 2018 г. тя се нареждаше на шесто място в тази класация. Богатството на певицата и актриса за 2019 г. се оценява на 44 млн. долара.

8. Лейди Гага

Макар и миналата година Лейди Гага да заемаше пета позиция в тази класация, саундрака към филма „Роди се звезда“ успя да я задържи в тази класация. Саундтракът бе обявен за „Най-продаван албум в САЩ“ за 2019 г. Доходите на певицата през тази година са 39.5 млн.долара.

Лейди Гага Снимка: Инстаграм
Лейди Гага Снимка: Инстаграм

9. Селин Дион

Тази година певицата представи първия си албум на английски език от шест години и обяви турне, което ще продължи до ноември 2020 г. Доходите й се оценяват на 37.5 млн.долара.

Селин Дион Снимка: Инстаграм
Селин Дион Снимка: Инстаграм

10. Шакира

През 2017 г. певицата претърпя кръвоизлив в дясната си гласова струна, поради което се наложи да отмени световното си турне. Шакира определя този момент от живота си като „кошмар“. Въпреки препятствията тази година певицата успя да влезе в топ 10 „Най-богати певици“ за 2019 на сп. "Форбс" с доходи от 35млн.долара.

Шакира Снимка: Инстаграм
Шакира Снимка: Инстаграм

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X