Напишете дума/думи за търсене

Невероятните ползи на фъстъченото масло за здравето

Отслабване, превенция на рак на гърдата, намаляване на безсънието... Това са едни от малките предимства на неособено популярното у нас фъстъчено масло. Този продукт е натурално съкровище, което може да насърчи много положителни промени в организма.

Пълно е с полезни витамини, минерали, здравословни мазнини и елементи, за които тялото просто жадува. Всичко, което трябва да направите, е просто да му се наслаждавате умерено и скоро ще видите резултатите.

1. Помага да се намали риска от рак на гърдата
Естествените протеини и мазнини във фъстъците може значително да намалят риска от заболявания на гърдата като карцином. Това бе подкрепено от проучване, направено от Фондацията за изследване на рака на гърдата и Националния здравен институт на САЩ. Консумирането на фъстъчено масло ежедневно има положителен ефект върху тялото и по-специално върху гърдите. Така че, ако не сте алергични към фъстъците, го добавете към менюто си.

2. Увеличава загубата на тегло
Фъстъченото масло е отстранено несправедливо от много диети, тъй като го смятат за твърде мазно. Истината е, че то е чудесен източник на протеини, фибри и хранителни вещества. Не променя нивата на кръвната захар и осигурява на тялото здравословни елементи. Консумирането на 2 супени лъжици 2 пъти седмично може да доведе до намаляване на теглото.

3. Намалява нивата на стрес
Съдържа растителен стерол - наречен бета-ситостерол, който може да помогне за нормализиране на нивата на кортизола - хормона на стреса. Неговите здравословни мазнини, антиоксиданти, желязо, магнезий, калций и витамин С помагат да компенсирате липсата на тези елементи в тялото си. В комбинация с любимата ви закуска има още по-добър ефект върху настроението ви.

4. Насърчава мозъчната дейност и паметта
Витамин Е, цинк, магнезий и ниацин във фъстъците поддържат мозъчната дейност. Витамин Е помага за повишаването на паметта и за контролирането на Алцхаймер. Така че буркан с фъстъчено масло може да бъде добра закуска, която да имате подръка за вашите баби и дядовци.

5. Помага на мускулите да се възстановят след тренировка
Фъстъченото масло е чудесна храна преди тренировка и след тренировка. Неговите мазнини и въглехидрати ще ви заредят с достатъчно енергия за цялата тренировка. Богато е на калий, който играе ключова роля за здравето на мускулите по отношение на възстановяването им. То може да попречи на мускулната треска и крампи.

6. Контролира кръвното налягане
Още едно страхотно свойство на калия - той е в състояние да понижи кръвното налягане. Този ефект се подкрепя от магнезия - още един елемент, с който са богати фъстъците. За да сте сигурни, че фъстъченото масло работи за вас, трябва да потърсите неосолена версия на този продукт.

7. Понижава шансовете ви за развитие на диабет
Да, фъстъците съдържат много мазнини, но това са ненаситени мазнини и те са здравословни за нас. В състояние са да подобрят глюкозата и стабилността на инсулина. Резултатите от изследване, направено от университета в Харвард, са невероятни - жените, които редовно консумират фъстъчено масло, имат 21% намален риск от развитие на диабет, в сравнение с тези, които никога не го консумират.

8. Помага за добрия сън
Аминокиселината във фъстъците, наречена триптофан, повишава хормона на съня мелатонин и хормона на щастието серотонин. Успокоява ви, забавя процесите на вашето тяло и насърчава добрия сън. Не е необходимо да ядете много от фъстъченото масло преди лягане, само няколко супени лъжици са достатъчни.

9. Добре е за бременни жени

Яденето на фъстъчено масло по време на бременност също може да има положителен ефект върху плода. Възможно е това да повиши толерантността на плода и да помогне за предпазването му от алергии към ядки още в утробата. Също така полезните елементи от фъстъците са от полза за здравето на майките.

Как да направим изключително полезното ядково мляко?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X