Напишете дума/думи за търсене

Ползите на водата за уста за краката

Първоначално водата за уста е разработена като хирургичен антисептик и през годините заслужено е получела прозвището „баш майстор“. Малко са нещата, свързани с кожата, които тя не може да поправи.

Ако стъпалата ви създават проблеми, най-добре ги накиснете хубаво в леген с вода за уста.
Какво друго „поправя“ тя?

Баните за крака с вода за уста имат много ползи

Мазоли: Благодарение на триенето от обувките в кожата на стъпалата, краката лесно се сдобиват с мазоли с течение на времето. Обикновено те и подобни кожни проблеми се лекуват със салицилова киселина. Във водата за уста обаче се съдържа метил салицилат, който е химически подобен и би могъл да осигури подобни ползи за кожата. Тъй като водата за уста е проектирана да работи в чувствителна зона, със сигурност няма да причини дискомфорт на стъпалата.

Предотвратяване на инфекции: водата за уста е създадена, за да предотвратява инфекции. Етеричните масла в тази козметика са естествени противогъбични средства, които може да предотвратят развитието на леки форми на гъбички по ноктите на краката.

Забележка:
Водата за уста не лекува хора, които вече са заразени, и може дори да изгори открити рани.

Облекчаване на болката: Водата за уста е особено полезна благодарение на гореспоменатия метил салицилат, който е химически подобен на аспирина. Затова тя може да бъде особено полезно за облекчаване на мускулни болки в долната част на краката.

Баните за крака с вода за уста не са за всеки

Докато баните с тази козметика помагат на мнозина да поддържат краката си меки, чисти и здрави, има и такива, които трябва да ги избягват.

- Проверете съставките на водата за уста – може да включват евкалипт, ментол или тимол. Уверете се, че не обострят някои от вашите алергии.
Хората с чувствителна кожа на краката трябва да бъдат предпазливи с тези вани.

- Хората с открити рани по краката може да навредят на раните си с разтвора.

- При малките деца също трябва да се избягват баните за крака поради рисковете от възникване на Синдрома на Рей (при него се наблюдава увреждане на мозъка, черния дроб и летален изход), който може да се провокира след приемане на салицилати, намиращи се в определени промивки за уста.

Забележка: Винаги се консултирайте с лекар, за да проверите дали ваната за крака е подходящо лечение за вас.

Как правилно да правите баня с вода за уста

Напълнете леген с разтвор, направен от една част вода за уста и 2 части топла вода. Като алтернатива можете да замените водата с бял оцет.
Киснете стъпалата около 45-60 мин. Повтаряйте това всеки ден, докато не видите желаните резултати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X