Напишете дума/думи за търсене

Талантливи българки, на които възрастта хич не им личи

Годините се превърнаха в цифра, с която вече не се мери младостта на една жена. Напротив, някои представителки на нежния пол може да са на 50 г., но по нищо не отстъпват на 30-годишните. Само преди няколко седмици почти целият свят коментираше представянето на Дженифър Лопес на “Супербол”, която танцува, туърква (специфични въртеливи движения на ханша - б.а.) и дори изпълни някои фигури, характерни за пол денса (танц на пилон - б.а.). Тя е на 50 години, но всички бяха категорични, че е в страхотна форма и засенчва без проблем повечето от по-младите си колежки. Това важи и за Дженифър Анистън, Катрин Зита Джоунс, Гуен Стефани, Елън Помпео и още дузина знаменитости, които навършиха 50 г.

В социалните мрежи всеки път, когато стъпят на червения килим в целия си блясък, се появяват коментари и колажи от българи, които също се учудват на външния им вид. Те май са забравили, че има немалко представителки на нежния пол и у нас, които вече са навършили или скоро ще навършат 50 години, но не отстъпват на Джей Ло или Дженифър Анистън нито по външен вид, нито по талант.

Една от тайните на Силвия Лулчева е, че не спира да работи.

СНИМКА: 
САТИРИЧЕН ТЕАТЪР
Една от тайните на Силвия Лулчева е, че не спира да работи. СНИМКА: САТИРИЧЕН ТЕАТЪР
Пример за това е актрисата Силвия Лулчева. Тя навърши 50 години в края на август, но едва ли някой може да ѝ ги даде. Напротив, независимо дали я виждате в роля на театралната сцена, или докато се разхожда по улицата, тя привлича вниманието отдалече с къдравата си коса, стройната фигура и големите си кафяви очи, в които винаги се прокрадва лека усмивка. Чарът ѝ се увеличава, щом заговори, не само заради интересните случки, които може да разкаже, но и заради самия ѝ глас и дикция. Едва ли има българин, който не може да ги разпознае, защото Лулчева е озвучавала филми и сериали с Анджелина Джоли, със Сара Джесика Паркър, с Хелън Мирън и др.

Заетият ѝ график може би не ѝ дава време, за да остарява.

“Опитвам се да спя поне 7 часа, но не съм имала почивен ден от септември насам”,

разказва актрисата. В началото на февруари дори представи първия си моноспектакъл в Сатирата, който се казва #МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН. Заради многото репетиции наскоро нито се е качвала на Витоша, нито е тичала в Борисовата градина.

“Карат ми се козметичките, че не отделям време за лицето си, дори гел лак си правя сама, защото няма отворен салон нощем след представление. Спортувам, да, но това е паническа необходимост! Тялото ми се мъчи зловещо при “дългосрочна уседналост”, казва Лулчева. Може би най-важният фактор за младоликия ѝ вид е положитителният начин на мислене и настройка към заобикалящия я свят. Тя отделя време за молитва, медитация и изказване на благодарност.

Колежката ѝ Лилия Маравиля също не отстъпва по нищо на 30-годишните. Напротив, със светлосините си очи и страхотна фигура могат да я помислят и за по-млада. “Мисля, че вътрешният свят на човека е много важен, а аз все още се чувствам като момиче”, казва актрисата.

Тя спортува и поддържа тялото с упражнения, а понякога ходи и на масаж. “Имам суха и деликатна кожа и тя изисква по-специални грижи”, смята Маравиля. По-важно от това обаче е вътрешната хармония у човека.

“Когато бях по-млада, за хората, на възрастта на която съм в момента, мислех с лек ужас

Интересното е, че сега въобще не смятам така, а се чувствам много добре - в кожата си. Вече знам какво искам. Знам как да го постигам, защото съм извървяла един път, изяснили са ми се някои неща”, казва Маравиля.

Освен това вече не се ядосва . “Преди исках всичко тук и сега. От няколко години, откакто съм пораснала, съм приела една философия - че каквото трябва да стане, то ще се случи. Разбира се, че полагам усилия за него, но не ми е на живот и смърт. Знам, че ако е за мен, ще се получи в подходящия момент. Може би това успокоение и това, че посрещам всичко с усмивка, ми позволяват да изглеждам такава, защото аз не мога да се погледна отстрани”, разказва актрисата.

За нея е по-важно хората да харесват не как изглежда, а работата ѝ. “Аз го правя за тях, а не от личен егоизъм, че искам да се показвам на сцената. Затова ми е приятна обратната връзка. А иначе важно е аз самата да се харесвам и да се чувствам добре”, казва Маравиля.

Музиката поддържа Хилда Казасян млада.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Музиката поддържа Хилда Казасян млада. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Скоро и талантливата Хилда Казасян ще стане на 50 г., въпреки че изглежда много по-млада. Разковничето за това се крие в музиката.

 “Виждайки повечето мои съученици, с голяма част от които и до ден днешен работим заедно, всичките остаряваме някак детешарски”, казва джаз певицата. “Музиката прави чудеса”, категорична е тя.

Преди няколко дни била на юбилея на първия си братовчед - барабаниста Христо Йоцов. “Гледах неговия юбилей, той става на 60 г. Има абсолютно момчешко излъчване. Мисля, че това до голяма степен се дължи на музиката и, разбира се, на ген”, смята Казасян. В това отношение се определя като късметлийка. Баща ѝ - Вили Казасян, който също бе джаз музикант, винаги е носил у себе си момчешко излъчване. “Всъщност за неговата външност от 40-годишен до 75-годишен човек не може да каже, че има кой знае каква разлика. Прекрасната ми майка и до ден днешен изглежда като момиченце без никакви намеси или интервенции. Имам невероятния късмет да нося този ген”, казва тя.

Според нея режимът на хранене не е за подценяване, но тя не му обръща чак толкова голямо внимание. Преди около 3 години спира да яде месо, но едва ли това има някакво голямо значение, защото Казасян винаги е изглеждала по-млада от годините си.

“Късметлийка съм, защото съм взела една черта от татко си - да гледаш по-отгоре на нещата, да не се завираш в дреболиите. Според мен много съхранява духа и респективно външността, защото така или иначе

нашата обвивка е отражение на всичко, което е вътре в нас”,

казва певицата. Нейна малка тайна е, че гледа на себе си със себеирония и не се взема на сериозно. Скритото ѝ оръжие обаче е чаровната ѝ широка усмивка, която веднага сваля поне 10 години от възрастта ѝ.

“Има изключително много жени, които се занимават сериозно с външността си. Нямат нито една бръчица, а всъщност изглеждат по-възрастни, отколкото са. Всичко според мен, което те кара да изглеждаш млад, е в излъчането на очите, техния блясък, усмивката и всичко, което излиза отвътре навън, а не външните фактори”, казва джаз певицата.

Ивет Григорова е в прекрасна форма.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Ивет Григорова е в прекрасна форма. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Ивет Григорова ще отпразнува 50-ия си рожден ден тази година, но на снимки до моделите от модната си агенция никой не би казал, че е по-възрастна от тях. Напротив, често чертите на лицето ѝ и поддържаната ѝ фигура много повече привличат вниманието.

Може да се каже, че пръст в това има генът на Григорова. Тя е успяла да го предаде и на двете си дъщери - актрисата Луиза и по-малката Кристина. Те са наследили чара на майка си. Луиза тепърва ще стане на 30 години след няколко месеца, но и тя изглежда поне с 5 години по-млада.

“Не бих споделила с вас тайните си, защото, ако ги разкрия, рискувам повечето жени на моята възраст да изглеждат като мен”, шеговито казва Ивет Григорова. “Стремя се да се храня, живея и мисля здравословно. Избягвам сладкото, прекалено соленото, тестеното, пърженото. Наблягам на плодове, зеленчуци, месо на скара, риба. Обичам паста, вино и... Италия. И да не забравя, вода пия в неограничени количества”, разказва красавицата.

За нея спортът е религия. Винаги планира деня си така, че да ѝ остане време за него.

“Тренирам три пъти в седмицата, а пък през почивните дни съм на разходка сред природата”,

казва Григорова. Пътуванията и приятните моменти с любимите ѝ хора са разковничето за младоликия ѝ вид. “И все пак разкрихте моята тайна”, смее се тя.

Камелия догодина ще отбележи 50-ия си юбилей.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Камелия догодина ще отбележи 50-ия си юбилей. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
През януари 2021 г. годишнина ще отпразнува и попфолк певицата Камелия. Независимо че ще стане на 50 г., едва ли има българин, който да отрече, че тя е изключително красива. Чарът ѝ се намира именно в гласа. Леката му дрезгавина ѝ придава допълнително сексапил.

За да поддържа не само духа си, но и тялото младо, тя следва собственото си усещане за живота. “За мен е много важно да имам тази вътрешна хармония, защото всяко едно напрежение, недоволство, озлобление, негативна мисъл няма как с времето, ако човек така живее, да не се отрази на лицето, тялото му. Самата му енергия се променя. За мен беше много трудно да намеря този баланс на външния и вътрешния свят”, разказва Камелия пред “24 часа”.

Затова дължи много на половинката си Цветин. “За него е много важно храната да бъде приготвена с любов и отношение. Винаги вечеряме на свещи. Не ядем на крак, не ядем и суха храна”, казва певицата. В менюто ѝ най-често присъстват свежи плодове и зеленчуци. Двамата обикновено ядат веднъж дневно - вечер. “Това е нашият режим, защото аз пея в 2 часа посред нощ”, обяснява изпълнителката.

Според нея човек се съхранява млад, когато е удовлетворен от  това, което прави, и намери истинската си половинка в живота

“Любовта да е споделена, да има човек, пред когото да се покаже такъв, какъвто всъщност е без маска, защото масово се живее с такива от страх да не бъде отхвърлен. Много е важна любовта между двама души, споделянето и редовният секс отново с любов, разбира се”, със смях допълва певицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X