Напишете дума/думи за търсене

Защо празнуването на рождените дни на децата е толкова важно

Когато рожденият ден на детето наближи, доста родители се вълнуват и се подготвят предварително и старателно за празника.

Но има и родители, които предпочитат да спестят разходите, свързани с празнуването на рожден ден, и решават да не провеждат празненството изобщо. Това обаче има своите последствия върху малчуганите.
Ние, като грижовни родители, искаме да споделим с вас важността на празнуването на рождения ден на нашите наследници.

Да има или да няма парти

Появата на дете е равнозначна на преобръщане на света с главата надолу.
Това, което сте разбирали под празнуване на рожден ден, сега се е превърнало в разработка на цял тематичен купон, с над 50 гости, персонализирани маси с бонбони и цветни декорации, които вероятно ще попаднат в кошчето след края на партито. Въпреки това не пренебрегвайте шумното и уютно празненство на рождения ден на малките, защото децата имат нужда от обяснения и материализирана обвивка на личните си събития.

Предимствата на празнуването на рождения ден според психологията на развитието

- Повишава самочувствието на детето. Когато то се усеща чествано, то също се чувства обичано и значимо в своята семейна среда и мястото, което заема в нея. Рожденият му ден става важен в живота на родителите му.
- Укрепва семейните връзки. Да имаш семейни традиции е положително явление. Без значение какъв е размерът на тържеството, това, което е важно, е чувството на заедност и отпразнуването на нещо специално.
- Установява социални отношения. Поканването на няколко приятели, баби и дядовци или цялото семейство на рожден ден ще помогне на детето да се свърже по-добре чрез усещанията за приятелство и доброта, насочена към него.
- Създава положителни спомени. Проучване на събития от предучилищна възраст показва, че повечето спомени от детството не са всъщност спомени, а по-скоро памет, създадена от много данни, събрани от различни източници по несъзнателен начин като усещания, миризми и музика. Така че създаването на спомени от рождените дни на детето може да бъде нещо наистина смислено.
- Помага за възприятие на времето. Децата не са наясно със своето порастване, ако не се сравняват с околните. Ето защо рождените дни са чудесен начин да се запознаят с процеса на израстване.

Тържеството не е задължително да бъде показно
Някои родители може да чувстват натиск да отпразнуват рождения ден на детето си помпозно. Все пак празнуването на още една година от живота на наследника ви не трябва да е прекалено голямо, шумно и финансово невъздържано. Децата са по-мотивирани или развълнувани от празненства, в които те са център на внимание, и които позволяват да се задоволят техните емоционални нужди. Така че просто духането на свещички и яденето на торта може да бъде само по себе си празник за хлапето.
Важното е не най-изисканата торта за рожден ден в света, нито най-скъпият подарък от най-престижния магазин, а топлината на средата, в която детето се чувства безопасно, уважавано и обичано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X