Напишете дума/думи за търсене

Пандемията възбуди вълна от разводи. 9 начина да защитите брака си

В условия на карантина и глобална пандемия молбите за разводи нарастват по света. Увеличеното време, което брачните двойки са принудени да прекарват заедно, самоизолирани и работещи от дома си, за да предотвратят разпространението и разболяването от COVID-19 – мултиплицира исканията за прекратяване на брака.

Но не е нужно да добавяте брака си към купчината.

Въпреки това анализаторите предполагат, че браковете и ражданията ще се увеличават, а разводите ще спаднат след края на пандемията. Анализът на различни бедствия показва, че годината след цунамита, урагани и земетресения браковете, ражданията и разводите се увеличава в бедствените райони в сравнение с райони, които не са засегнати от природните катаклизми.

Фактите подсказват, че животозастрашаващо събитие мотивира хората да предприемат кардинални действия, касаещи личните им отношения.
За да не се получи пандемия от разводи след пандемията от коронавирус, ето как да помогнете на любовта си.

1. Мъже, вършете поне 30 минути домакинска работа на ден

Ню Йорк Таймс наскоро публикува изследване, в което се казва, че жените все още извършват неплатена работа около 4 часа на ден за сравнение с мъжете, на които се падат 2,5 часа без заплащане.
С две думи, господа, нищо не ви пречи да измиете чиниите и да пуснете прахосмукачката, ако искате да закрепите и без това крехкия домашен мир в условия на карантина.
Завършете този проект, който отлагате, защото винаги се появи нещо по-важно - като спорта.

2. Отделете време за задушевен разговор
И то не по критичния, досаден и мрънкащ начин, който често се предизвиква от стресова ситуация.
Говорете за своите мисли и чувства, докато половинката ви слуша внимателно. По този начин ще дадете възможност един на друг да зададете въпросите, които ви вълнуват.

3. Флиртувайте отново помежду си
Вероятно е минало доста време от последните ви палави погледи и флиртаджийски подмятания помежду ви. Изтупайте праха от връзката си и й подарете отново живот.
Започнете бавно, изпратете любовно съобщение на половинката, докосвайте я всеки път, когато мине покрай вас, и не забравяйте да се прегръщате и целувате през целия ден.

4. Гледайте стар филм
Няма нищо по-хубаво от гледането на стар филм, който ви напомня за вашето детство или ранните ви години като двойка. Гушнете се един в друг и се отдайте на радостна носталгия.

5. Пригответе храна заедно
Готвенето на вечерята може да бъде полезно, защото изгражда сътрудничество. Работата в екип помага за подобряване на комуникацията ви и може да бъде доста забавно и вкусно.

6. Направете виртуално вечерно парти с приятели
Ако чувствате нужда да общувате с други хора, но сте под карантина, организирайте виртуално парти за вечеря, използвайки приложение за конферентни разговори като Zoom.
Уверете се, че всички са донесли поне по една бутилка вино.

7. Тренирайте заедно
Вместо да се обездвижвате у дома, правете упражнения с половинката.
Има много ползи от това. Доказано е, че спортът не само увеличава щастието и чувството на удовлетвореност, но и сближава, докато си помагате един на друг да постигнете забравени или забавени фитнес цели.

8. Планирайте следващата си ваканция
Планирането на следващата ваканция (макар и в момента да изглежда немислима) ще осигури и на двамата чувство за щастие, защото ви дава нещо, което да очаквате с нетърпение.
Може да използвате времето, през което сте заседнали в къщата, за да направите виртуална обиколка на потенциални локации.

9. Когато сте под напрежение, не се правете на шефове

Тъй като дните ви, прекарани в изолация заедно, се превръщат в седмици или дори месеци, неизбежно ще настъпи стрес.
Когато сме стресирани, имаме навика да се държим шефски. Обичаме да даваме разпореждания, които може да не се понравят на половинката ни.
Вместо да командвате като генерал на фронта, се опитайте да проведете рационален разговор с другарчето си.

В следващите седмици коронавирусът ще опустоши здравето, работните места и дори начина ни на живот.
Опитайте се да предпазите брака си от тази статистика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X