Напишете дума/думи за търсене

7 вещи у дома, които пречат на интернета

Всеки се е сблъсквал с бавен интернет или с липсата на такъв. Понякога проблемът се дължи на настройките на рутера или лошата услуга, предлагана от доставчика. Често обаче виновниците на лошата wi-fi връзка са специфични предмети или мебели у дома, които са твърде близо до рутера или компютъра.

Кои са враговете на бързия интернет?

1. Метални повърхности
Металът е проводник, което означава, че абсорбира електричество. Тъй като wi-fi освобождава електромагнитни вълни, всяка метална повърхност или предмет в къщата ви ще попречи на вълните да се разпространяват.

2. Тухлени и каменни стени
Някои видове стени спират wi-fi сигнала. Между най-разпространените материали, които предотвратяват надеждна връзка, са мрамор, цимент, бетон, мазилка и тухла. За да поправите това, поставете рутера далеч от стените.

3. Огледала
Материалът, който ни позволява да виждаме отражението си в огледалото, също влияе на сигнала от рутера, действайки като щит. Когато е близо до рутера, може да отслаби и да направи нестабилна интернет връзката.

4. Хладилници и перални машини
Електрическите уреди, които имат тръби, по които циркулира вода, не са много дружелюбни към wi-fi сигнала. Водата може да задържи част от енергията от безжичните вълни, което се отразява негативно на качеството на интернет връзката.

5. Коледни лампички
Цветните коледни светлини също могат да бъдат причина за слаб wi-fi сигнал. Те имат чипове, които генерират магнитно поле, което взаимодейства с електрическите вълни, освобождавани от рутера.

6. Бейбифони
Тези джаджи генерират 2.4 GHz интерференция, същата като wi-fi сигнала. Когато 2 или повече устройства предават една и съща честота, те използват въздух, за да изпратят своите данни, вместо да предават вълни като безжичната интернет връзка.

7. Микровълнова печка
Това е друго устройство, което има честотен спектър, подобен на този, използван от wi-fi. Ако имате рутер, разположен близо до микровълнова печка, го повдигнете на място, по-високо от нивото на готварския уресд.

Как да подобрите wi-fi връзката
1. Ъпдейтвайте рутера
2. Вземете по-мощна антена
3. Купете wi-fi усилвател
4. Широколентовите рутери, работещи на 5 GHz, обикновено предлагат много по-бърза връзка от другите, тъй като това е по-малко натоварен канал в сравнение с честотата на 2,4 GHz.
5. Рестартирайте рутера

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X