Напишете дума/думи за търсене

Домашни рецепти с кафе за красота

Кафето съдържа алкалоидното съединение кофеин. В козметиката този елемент се цени за ползите, които предоставя за здравето на кожата. Ако погледнете етикетите на козметичните продукти, които използвате, ще забележите, че кофеинът присъства в много формули.

Разбира се, в зависимост от типа кожа и зоната, която ще се третира, кофеинът работи по различни начини. Той се използва за приготвяне на кремове, шампоани и домашни ексфолианти, без изкуствени съединения, които помагат за здравето и блясъка на косата и кожата.

Ексфолираща маска
Кафето е естествен ексфолиант, отличен за премахване на мъртви кожни клетки. То стимулира производството на колаген и действа противовъзпалително. Смесете 150 г смляно кафе, 200 г кафява захар, 3 с. л. зехтин, 2 с.л. мед. Получената текстура трябва да е лека и лесна за разнасяне по лицето. Нанесете слой от маската с масажни действия върху цялото лице и шия. След като изсъхне, изплакнете с вода.

Скраб за устни
За да поддържате устните си хидратирани и здрави, трябва да пиете достатъчно вода, ежедневно да използвате балсам за устни и да премахвате сухата кожа. Хубавото е, че може да направите обикновен и евтин ексфолиант у дома. Смесете 1 ч.л. смляно кафе с 2 ч.л. зехтин до получаването на твърда паста. Нанесете скраба върху устните и масажирайте нежно с кръгови движения. Използвайте поне 3 пъти седмично. Изплакнете с вода и след това нанесете любимия си овлажняващ балсам.

Тъмни кръгове

Лошият сън, стресът или заболяване са честите причини за появата на торбички и тъмни кръгове под очите. Борбата с тях е много проста - кафе и картоф. Кафето генерира увеличение на производството на колаген, а картофите съдържат витамин В6 и витамин D, които са полезни за кожата.

Накиснете 2 шайби картофи в чаша много студено кафе. След 2 минути отцедете. Поставете кръгчетата върху очите за 20 мин.

Скраб за тяло
Кафето е много добро за борба с целулита, защото стимулира кръвообращението. Това помага да се премахне излишната течност, която се натрупва в съединителната тъкан. Смесете 5 ч.л. смляно кафе и
3 ч.л. масло от пшеничен зародиш и бъркайте до получаването на гъста паста. Нанесете сместа върху зоните на тялото, които смятате за проблемни (бедрата, ръцете, дупето и корема). Увийте с пластмасово фолио за 30 минути. Махнете фолиото и масажирайте областта с кръгови движения в продължение на 5 мин, изплакнете с топла вода. Правете това два пъти седмично.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X