Напишете дума/думи за търсене

Ако искате да отгледате успешни деца, правете това

Всеки родител иска най-доброто за децата си. Повечето от нас искат децата им да бъдат успешни в живота. За да им помогнем да тръгнат по правилния път и да имат добър живот, е важно е да изберем правилния подход.

Психологът Адам Грант казва, че когато родителите се фокусират само върху успеха, това има отрицателни последици за наследниците им. Според него повече от 90% от родителите казват, че грижата за детето им е приоритет номер едно. Въпреки това, когато ги попитате какво искат за потомството си, 81% споделят, че поставят успеха и постиженията над добротата и грижата. Това са резултатите от изследване, проведено от университета Харвард.
Техните думи не съответстват на реалността.

Родителите искат децата им да бъдат успешни и грижовни едновременно, но те се съсредоточават твърде много върху успешната част, която предизвиква дефицит във втората.
Добротата и успехът вървят ръка за ръка. Всъщност съсредоточаването върху това да бъдете мили и грижовни носи повече успех. Грант дори казва, че „има доказателства, които предполагат, че децата, които помагат на други хора, в крайна сметка постигат повече от тези, които не го правят.“
Ето защо, възпитавайки децата си да бъдат добри и грижовни хора, вие също ги превръщате в успешни личности.
Дайте на децата си шанс да практикуват доброта. Насърчете ги да се грижат за другите, като вие самите сте пример за това. Бъдете мили всеки ден. Бъдете строги, когато забележите недобро поведение. Бъдете справедливи и бъдете твърди към себе си, когато сте недоброжелателни. След това поговорете с децата си и им обяснете защо такъв тип поведение не е правилно.
Когато превърнете добротата в навик, тогава вашите деца ще пораснат като внимателни, мили и грижовни хора. И тогава ще дойде и успехът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X