Напишете дума/думи за търсене

Цветя и зеленчуци, които се отглеждат в чаша вода

Стайните растения правят домовете ни уютни и приятни за окото. Не всички хора обаче са достатъчно търпеливи, за да се грижат за тези зелени украси, или имат желания да цапат ръцете си с пръст.

Предлагаме ви списък със стайни растения и зеленчуци, които лесно могат да растат, дори и без почва.

Чесън
Ако поставите скилидки чесън във вода, зелените кълнове ще пораснат след известно време. Тези зелени издънки са годни за консумация и може да ги добавите към вашата салата.

Китайско зеле
Може да отглеждате нови листа на този зеленчук, дори ако имате само долната му част. Поставете кореновия край в плитка купа с вода и след време ще видите как се разраства новият живот от центъра на китайското зеле.

Зелен лук
Всичко, от което се нуждаете, е чаша вода и няколко луковици зелен лук, за да сте сигурни, че имате безкраен запас от този здравословен зеленчук.

Листа от моркови
Отрежете капачетата заедно с листата на този зеленчук и ги поставите в плитка купа с вода. Те са годни за консумация, така че може да ги добавите към салатите си или да ги смесите с мед.

Праз
За да отглеждате безкрайно количество праз вкъщи, първо се уверете, че долните му части са дълги 4 см. След това го поставете във вода.

Мента
Чаят от нея е божествен, освен това е чудесно допълнение към сладкиши и различни сосове и се отглежда доста лесно. Всичко, което трябва да направите, е да поставите корените й във вода.

Босилек
Всъщност не е нужно да купувате постоянно тази подправка от хранителния магазин, за да я имате свежа. Може лесно да отглеждате босилек в чаша с вода.

Розмарин
Ако искате да отглеждате розмарин в кухнята си, ще ви трябват няколко стъбла от тази ароматна билка. Поставете ги във вода и скоро ще се появят корени. Когато обаче корените са достатъчно дълги, ще трябва да засадите билките си в добре дренирана почва.

Лалета
Много хора смятат, че могат да отглеждат лалета само в градини. Това обаче не е съвсем вярно. Може да ги гледате и на прозореца в хола. Всичко, което трябва да направите, е да поставите луковици от лалета във ваза с малко количество вода.

Зюмбюл
Същото важи и за този уханен представител на китките. Поставете луковици на зюмбюла във ваза, пълна с камъни и малко количество вода.
Когато отглеждате зюмбюли, уверете се, че те получават достатъчно светлина.

Беладона
Това е друго декоративно луковично растение, което не изисква почвата, за да цъфти. Всичко, от което се нуждаете, е ваза, пълна камъни, за да поддържате луковицата в стабилно положение, и вода.

Бамбук
Бамбукът расте доста бързо и обикновена ваза с вода е достатъчна, за да се превърне в пълноценно растение.

Сукуленти, включително кактуси
Тези стайни растения са много популярни, тъй като не се нуждаят от често поливане и големи саксии, за да се отгледат.
Другият популярен метод за отглеждане на сукуленти и кактуси е хидропониката. Засадете кактус в саксия, пълна с камъчета, и след това поставете тази саксия в друга, пълна с вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X