Напишете дума/думи за търсене

Как да променим съдбата към по-добро: прости правила

Приемането и подобряването на съдбата е многостранна тема. Психолози, философи и други експерти по човешката душа говорят много за това. Как може да намерим правилните начини и възможности да подобрим съдбата си? Ако сме недоволни от съдбата си, не трябва да седим пасивно и да чакаме всичко да се промени от само себе си.

Правило №1. Не се поддавайте на негодувание и недоволство

Всичко, което сме свикнали да наричаме просперираща съдба (това е реализирането на желанията, късмета, способността да се постигне успех) се случва, когато човек има жизнена енергия и когато знае как правилно да я насочи. Трябва да имате правилния мироглед, правилното отношение към живота и да притежавате много енергия.

На първо място, енергията не бива да се губи. Тези, които са недоволни от съдбата си, я губят. Възмущение и недоволство е латентно, подсъзнателно желание да се унищожи обектът на негативните преживявания. Недоволството от начертаното е скрито желание да се унищожи съдбата.
Ако не обичаме някого, той също няма да ни обича.

Съдбата се усмихва на тези, които й се усмихват. Това е законът. Това означава, че способността да приемаш съдбата, да не мърмориш срещу нея, да не се обиждаш от случващото се с теб, е изкуството да подобриш съдбата си. Грешката на мнозина да мислят, че смирението означава пасивност. Всъщност смирението е липсата на негодувание, омраза, претенции, недоволство.

Правило №2. Превърнете недоволството в действие

Не ви харесва съдбата ви? Подобрете я. Не харесвате къщата, в която живеете? Преместете се в ново жилище.

Едно от най-важните правила: ако нещо не ви харесва, не стойте с кръстосани ръце. Вашето недоволство без активни действия ще разяде вашето здраве и вашата съдба. Не харесвате нещо в битието си? Превърнете недоволството си в активни действия - външни и вътрешни.
Никога не дръжте обида в себе си. Ако изразите обида към човека, който ви е наранил, тогава го възпитавате по този начин и той неволно започва да се променя. Ако не показвате, че сте обидени, тогава има риск да се разболеете.

Ако не харесвате съдбата си, приемете това като добра възможност да се развивате. Потърсете нови пътища за успех и ще успеете. С други думи, полезно е да използвате енергията на недоволството не за унищожение и негодувание, а за създаване и развитие.

Правило №3. Бъдете търпеливи

Събитията, които се случват около вас, имат силна вътрешна инерция. Те имат висока енергия. И е невъзможно да промените нещо веднага. Когато човек иска бързо да постигне нещо и види, че се проваля, веднага чувства униние. Това е поредната загуба в съдбата му. Всичко може да се направи, но е важно да го правите непрекъснато, постоянно.

Вярата е способността непрекъснато да се стремим напред, това е отсъствието на страх, униние, пасивност.
Следователно, ако възприемате какъвто и да е неуспех или неприятност като възможност за развитие, вие подобрявате съдбата си само чрез това отношение.

Увеличете любовта в душата си, бъдете търпеливи, доверете се на себе си. Стремете се, усмихвайте се на съдбата и потърсете възможности за развитие. Променете света около себе си и променете себе си. Основното правило за промяна на света около нас са вътрешни, дълбоки промени. Това, което се случва с вас, е това, което се случва първо дълбоко във вас. Ако има положителни промени, тогава и съдбата, и околният свят ще започнат да се променят към по-добро. Съдбата може да бъде променена, но е важно да го направите правилно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X