Напишете дума/думи за търсене

Силната жена никога не говори така

Няма строги дефиниции за това кой е силен и кой е слаб. В дадени ситуации едни реагират мъдро и здравомислещо, други - емоционално, но с не по-малко характер. Дори казват, че най-емоционалните, тези, които плачат най-много, са най-силни.

Какво няма да чуете от една силна жена.

1. Няма път напред

Че тя ако не види път, ще си го начертае. Тя ще го създаде. Ще събори няколко планини и пак ще го намери. 

Силната жена знае, че почти нищо не е невъзможно, докато сме на този свят, и се възползва от всеки шанс, който й се предоставя.

2. Нямам време

Същото е като с пътя. Оплакванията, че някой няма време, са само претекст, че няма желание. Може и да не го съзнава, но когато има желание, има и време. Силната жена не се занимава с дреболии, умее да приоритизира и да върши по сто неща за един час. Мултитаскингът й е втора природа.

3. Не мога да преценя

Напротив - тя бързо взима решения и носи отговорността за тях. Ако няма време за нещо, това е за излишно размотаване и колебание. Силната жена има достатъчно житейски опит, за да решава бързо, и достатъчно вяра в себе си, за да не се чуди предълго.

4. Моля те, кажи ми дали ме обичаш

О, не, това няма да чуете от нея никога! Ако я обичат, тя го знае. Ако не я обичат и тя не го знае, в крайна сметка ще го научи. Тя не моли за обич, нито за признания. Тя не моли за тупане по гърба и останки от чувства. Тя е силна в присъствието си и в увереността си какво място заема на този свят. Хората, които я обичат такава, сами й го показват.

5. Страх ме е

Всъщност нея я е страх, но рядко го казва. Не защото ще изглежда слаба и глупава в очите на околните, а защото няма смисъл от това казване. Тя знае, че може единствено сама да се отърси от страха, да преодолее сковаващата му сила. Тя има обикновено добри и верни приятели, но друг тип утеха търси при тях. Със страховете се бори сама.

6. Никой не ме обича

Всякакъв род самосъжалителни мисли не са й по вкуса. Силната жена знае, че не е вярно освен всичко. Понякога пропада в тъмни мисли, но не допуска такива, които да препречат пътя й към другите човешки същества.

7. По мое време...

Тя е наясно, че всяка време може да е нейно, стига да го нарече и пожелае. Тази жена не разказва за младостта си, защото младостта е в нея винаги. Тя не прави поучителни лекции как е било и че е било по-добре от сега, защото нейният поглед е насочен към бъдещето, не към миналото. Тя се приспособява към сега и тук, тя не страда по вчера и там.

8. Разочарована съм

Тя не се очарова и затова рядко е разочарована. При нея чувството за разочарование също се употребява продуктивно - за учене, за опит. След което продължава напред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X