Напишете дума/думи за търсене

Как се мечтае, за да се сбъдне

Вече не сме малки момиченца и не мечтаем за принц Хари, а и него го взеха... Казват, че мечтите се стопяват с годините. Дори се смята, че не е кой знае колко зряло да мечтаеш. Че трябва да си реалист и да осъществяваш планове. А какво са плановете, ако не мечти със скучно название?

Този текст не е за магии. Не съдържа странни и налудничави техники за сбъдване на мечти. Този текст е за реалната необходимост да мечтаем. Защото мечтата предполага вяра, а вярата е висок дух. Високият дух е сила и здраве.

Мечтата дава посока и ни кара да бъдем по-центрирани. 

Мечтата формулира цел, а когато постигнем една цел, ние сме по-удовлетворени от себе си и по-щастливи.

Затова трябва да се мечтае, независимо на колко години сме. Ето как:

Не се страхувайте от смели мечти. Е, вероятно Киану Рийвс е смела мечта с доста нисък процент на успеваемост, но може да си пожелаете някого, когото ще харесвате не по-малко от Киану. Ето това е достоверна мечта и не се лишавайте от нея. Дори може да си сложите снимка на Киану в спалнята, която да ви напомня всеки ден мечтата.

Не чакайте мечтите да се сбъднат сами. Знаете приказката за билета от лотарията. Трябва да пуснете фиш, за да се надявате на печалба. Работата по мечтите е ежедневна дейност. Всъщност, когато насадите една мечта в главата си, вие подсъзнателно започвате да си проправяте път към нея. Дори няма да разберете как вървите в тази посока. Само не изпускайте мечтата, тя ще държи правия път.

Не залагайте с голяма торба. Прекалено високите очаквания не са здравословни в нито едно отношение. Помечтайте си своето, но не очаквайте, че когато то дойде, животът ще стане песен и така - завинаги. Животът винаги ще си има своите кривини, дори да дойде Киану в спалнята ви. Очаквайте и тях, надявайте се на най-доброто и работете за него. С вяра, с учене, с порастване, с усърдие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X