Напишете дума/думи за търсене

Правете тези 7 неща, за да привлечете късмета

Много хора са сигурни, че за постигане на богатство и успех им липсва най-простичък късмет. Но психолозите смятат подобни разсъждения за опит да се оправдае мързелът или липсата на инициатива, вярата в собствените сили. Те твърдят, че може да привлечете късмета, ако си спомняте обикновените правила за успешно мислене.

Известните предприемачи не се уморяват да повтарят, че успехът е само 10% от късмета. Останалите проценти са посветени на упорит труд, самодисциплина и активност. Има 7 основни правила за това как да привлечете късмета, да увеличите шансовете за бързо и лесно постигане на целта.

Фактори за късмет
Късметът е отлично извинение за нерешителните хора. Те предпочитат да предадат съдбата в ръцете на теорията на вероятностите, за да се носят произволно по течението. Но психолозите са уверени, че може да се настроите за положителен резултат, да привлечете успех, ако следвате определени правила и техники.

Яснота на целта
За да постигнете това, което искате, трябва ясно и подробно да си представите какво искате. Визуализацията и ясното формиране на целите подсъзнателно помага за движението напред и това е основният фактор за късмета. Човек несъзнателно получава сигнали, обръща внимание на начините за решаване на проблеми, които му пречат да се доближи до една мечта.

Енергия и активност
Един от факторите на късмета е упорита и упорита работа. Късметлиите да пълни с енергия, работят здраво, учат, посещават фитнес зала или се занимават с различни хобита. Активността е свързана със способността за правилно разпределение на личното време, а не за прахосването му в несъществени и маловажни неща.

Интересно проучване на американския психолог Томас Стенли разкрива, че 84% от 2500 знаменитости и бизнесмени са сигурни, че са постигнали богатство само чрез изтощителна работа. Те не вярвали в късмета, а се опитвали да работят повече и по-продуктивно от другите служители.

Правете много полезни неща
Невъзможно е да получите това, което искате, ако не положите усилия за постигане на целта. Колкото повече опити и действия предприемате, толкова по-големи са шансовете за постигане на резултат. Искате добра работа? Посещавайте интервюта и агенции по заетостта по-често, едновременно изпращайте резюмета на различни фирми, питайте приятели дали не знаят някой около тях да подбира кадри. Това увеличава вероятността за получаване на добре платена работа няколко пъти.

Черти на характера и личността
Важен фактор за късмета е способността да мислите позитивно, да вярвате в собствените си сили. „Късметлиите“ винаги са оптимисти, които лесно се справят с най-трудните неща и невъзможните задачи, уверени са във възможността да получат това, което искат, и да изпълнят мечтите си. Те са по-общителни, лесно се сближават с хората и издържат на стресови ситуации без последствия.

Настойчивост в постигането на целите
Това е важно качество, което отличава успешния човек. Той не се отказва пред неуспех, готов е да пожертва своите сили и време, за да получи положителен резултат. Той продължава да търси варианти, когато съперниците му отдавна са се предали.

Искате ли да привлечете късмета в кариерата си? Опитайте се да работите повече и по-продуктивно. Приемайте всеки провал като урок, направете изводи, не губете време за стрес и притеснения. Не пестете енергия от програми за обучение, семинари, посещавайте лекции на успешни хора. Това ще отвори нови пътища за постигане на целта, ще даде сила.

Честност
Успешните хора в повечето случаи се отличават с благоприличие, откритост и честност. Това са важни качества за изграждане на кариера и лична марка за развитие на бизнес. Оптимистите винаги са привлечени от такива личности, заобиколени са от активни и успешни колеги.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X