Напишете дума/думи за търсене

Най-често срещаните мисли у успелите хора

Хората, които са изключително успели, мислят и действат понякога различно от останалите. Те не се фокусират върху успеха, но успехът ги следва, той е част от тях.

Може да научим много от техните мисли и разсъждения. Ето някои от най-често срещаните и типични за хората на успеха  разсъждения.

1. Обичам работата си!
В повечето случаи те са се сляли с нея, а много пъти се случва и така, че да жертват неща от личния си живот за тази работа. Тя ги определя и те рядко очакват уикенда, за да си починат.

2. Ще мина и през това.
Те рядко губят време да се оплакват и да чакат някой да им помогне. Дори когато нещата изглеждат мрачни или има огромни пречки по пътя до успеха, успелите хора продължават напред и обикновено с малки крачки, търпение и постоянство постигат и невъзможното.

3. Ще намеря по-добър начин.
Те не карат по инерция. Когато видят, че нещо не работи или пък за него има вече по-добри начини, не се колебаят и променят плановете.

4. Имам приоритети.
Успелите хора не успяват във всичко, но са наясно с приоритетите си и се съсредоточават винаги върху най-важното за себе си. Защото не е провал това да не успееш във всичко. Провал е да се откажеш да успееш в най-важното си.

5. Може да се спъна, но няма да падна.
Успелите хора знаят, че няма да успеят във всичко и че ще ги има тези неизбежни пропадания. Те превръщат тези неуспехи в уроци и продължават да бъдат силни и дейни, уверени, че следващият успех е точно зад ъгъла.

6. Имам време.
Успелите хора намират време да постигнат набелязаното през деня, дори ако това означава да станат в 5 сутринта или да работят до късно през нощта. Оправданията с времето не са изобщо типични за хората, които постигат много.

7. Ще продължа да раста като личност.
Най-успелите хора не вярват в съвършенството и вместо това изпитват неутолимо любопитство и жажда да научават нови неща, да трупат нови знания и опит. Те знаят, че самодоволството е признак на посредственост.

8. Аз съм съсредоточен върху тук и сега.
Те не оставят грешките от миналото да ги задушават, а страховете от бъдещето да ги ограничават. Вместо това живеят всеки ден, сякаш това е ново, свежо начало - нов ден, който е пълен с толкова много добри възможности.

9. Имам ясни цели.
Дори и да не са напълно сигурни в началото как ще ги постигнат, най-успелите хора винаги имат ясно дефинирани цели и знаят накъде са насочени усилията им.

10. Зная кога да спра.
За разлика от другите, които може да се изкушат да продължат и да настояват по пътя на една цел, най-успелите хора имат вродена способност да знаят кога трябва да приключи преследването - този определящ момент, когато стигнат до осъзнаването, че продължаващото преследване е загуба на време и ресурси.

11. Толкова съм благодарен за това, което имам.
Те никога не забравят да бъдат благодарни за това какво и кого имат в живота си, и за успехите, които са постигнали. Те оценяват подкрепата от семейството, приятелите и колегите си и обичат да го произнасят на глас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X