Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да научим за живота през различните му стадии

Според древната легенда самият бог Аполон предал мъдростта как се живее животът на хората чрез своя оракул в Делфи. Философите записали посланието на Аполон, издълбано в камък на стена в храма му.

Какъв е смисълът на живота? Защо живеем?

Душата ни е безсмъртна и на Земята живеем, за да се учим. И след това с багажа на придобитите знания се връщаме в Духовния свят. Смъртта е последният изпит.

За да живеем правилно живота, трябва да се научим правилно.

В детството човек трябва да се научи на благоприличие. Това са правилата на поведение в обществото, правилата за взаимодействие с други хора.
В младостта трябва да се научим да управляваме страстите си. Емоциите и желанията трябва да се научат да се контролират и да се подчиняват на разума. Да ограничиш страстите си в младостта е да постигнеш успех в зряла възраст.

В зрелостта си човек трябва да се научи на справедливост. Това е трудна наука; трябва да се опитаме да бъдем справедливи. Трябва да се борим с несправедливостта, доколкото е възможно.
И в напреднала възраст човек трябва да се научи да дава мъдри съвети на другите. За да не се превърне в безполезен, приказлив старец, трябва да бъде полезен и ценен за обществото.

И дори смъртта се учи. Трябва да се научим да умираме без съжаление. Това е възможно, ако сте се научили да правите всичко, което зависи от вас - постоянно да се учите.

Човешкият живот има смисъл само ако е етап на изучаване. Изкачване до следващото ниво. Душата е безсмъртна - иначе няма смисъл да учиш. И душата се развива, развива, полага изпити.

И какво ще се случи по-късно, не е известно на никого със сигурност. Човешкият ум просто не може да си представи Вечността и да разбере висшето значение. Така както детето в утробата не може да си представи разнообразието и цветовете на външния свят, то само леко го усеща при далечни звуци и оскъдна светлина...

Научете целия си живот. И във всеки период се учете своевременно, за да живеете правилно живота. И правилно издържайте най-важния финален изпит, от който никой не може да избяга.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X