Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите и най-лошите места, до които може да пътуваме в момента

2020-а е може би най-злощастната година за туристическата индустрия. В много страни все още има нарастване на коронавирус инфекцията, в резултат на това светът се придвижва със собствени темпове за оцеляване.

Най-засегнатите страни налагат анулиране на полети и затваряне на граници. Други се опитват да отворят отново.

Разбира се, моментът може да не е най-добрият за пътуване, но нищо не може да ни попречи да планираме бъдещи пътувания.

Добри места за пътуване

Оукланд, Нова Зеландия

Нова Зеландия се подготви доста преди избухването на пандемията и затова и бързо успя да я преодолее. Въпреки че граничният контрол е затегнат, посетителите все още могат да се насладят на „Градът на платната“ след наложения период на карантина. Някои места за посещение в Оукланд са пристанището Вайтемата, остров Уейхеке, плажовете на Източно и Западно крайбрежие и Пухой - исторически обект, основан от чешки имигранти. Съчетанието на култура и околна среда в Оукланд наистина придава на града отлична атмосфера.

Сеул, Южна Корея

Сеул отдавна се е превърнал в глобална развлекателна централа. Исторически места, като двореца Кьонгбокунг, заедно с модерните търговски центрове показват различните страни на произхода на страната. Южна Корея също е определила стандарт за предотвратяване на предаването на COVID-19. Строгите протоколи за тестване, комбинирани с методи за проследяване на контакти, елиминираха способността на вируса да се разпространява. По този начин пътуването до Южна Корея не е толкова трудно, колкото се очакваше. Ако желаете да отидете, знайте, че ще бъдете в сигурни ръце.

Гриндавик, Исландия

Към 26 юли Исландия отчита смъртност от 0,56% от COVID-19. В същото време правителството е в процес на възобновяване на страната. Когато границите се отворят напълно, защо да не посетите геотермален СПА център? Ако някога сте чувствали нужда да се насладите на предлаганите услуги там, може просто да резервирате билет до Гриндавик и да плувате в Синята лагуна.

Сингапур

Наред с Исландия, Сингапур има ниска смъртност на глава от населението. Силно развитата нация е пресечната точка между град, остров и държава. С една от най-силните икономики в света Сингапур оживява с иновации, градско развитие и технологии. Освен това в региона има много ниска престъпност. Ето защо като турист няма нужда да се притеснявате от джебчии.

Най-лошите места за пътуване

Лос Анджелис, САЩ

Преди пандемията Лос Анджелис беше глобалната дестинация на мечтите. Шумът и суматохата, както и наличието на възможности за забавление, са привлекли милиони хора, които населяват града.
Въпреки това той не се справя толкова добре с пандемията. Към момента Калифорния заема водеща позиция като щат с най-много случаи на коронавирус. Избягвайте също Флорида, Тексас и Аризона, тъй като те също са горещи точки за вируса в САЩ.

Ню Делхи, Индия

Само за три седмици Индия премина от шестата към третата най-засегната държава в света от коронавирус. Освен това Ню Делхи е претъпкан и пълен с боклуци.

Рио де Жанейро, Бразилия

Градът, известен с пищния си карнавал, сега е в разгара на хаоса. Освен нарастващите случаи на коронавирус, болниците също са изправени пред опасността от пренаселеност. Въпреки това правителството реши да отвори отново публичните плажове.

Пандемията в крайна сметка ще премине и ние ще се радваме отново да изследваме красотата на нашия свят. Междувременно нека останем в безопасност и да не забравяме нашето приключенско вътрешно Аз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X