Напишете дума/думи за търсене

Натурално лечение на синузит (+рецепта)

Синузитът се характеризира с възпаление в носната кухина и синусите и последващо подуване, което блокира притока на течност. То може да бъде причинено от свръхрастеж на дрожди. Класическият сценарий на лечение на синузит е използването на антибиотици, което само влошава ситуацията и синузитът става хроничен.

Използването на антибиотици води до факта, че временната инфекция на синусите става хронична. Тези лекарства унищожават полезните бактерии, позволявайки на дрождите активно да се размножават, така че назалната конгестия само се увеличава. Почти всеки с хронични инфекции на синусите има възпаление, причинено от растежа на колонии на дрожди. И ако се вземат антибиотици, хроничният синузит няма да отмине и трябва да се лекува с противогъбични лекарства и назални спрейове.

Подходящо лекарство без рецепта за лечение на синузит е сребърната вода. При инфекции на синусите изплакнете носната кухина с него.

Рецепта за физиологичен разтвор

Разтворете 1/2 чаена лъжичка (2,5 г) трапезна сол в 1 чаша (240 мл) леко затоплена вода. Течността няма да дразни лигавицата, ако я въведете на върха на чаена лъжичка сода за хляб.

След като разтворът вече е в носната кухина, леко издухайте носа си. Течността не трябва да влиза в контакт с очите.

За да победят инфекцията, такива манипулации се извършват най-малко 2 пъти на ден. Една процедура за изплакване премахва до 90% микроби, което допринася за бързото възстановяване.

Не използвайте стандартни антиконгестанти без рецепта (лекарства за облекчаване на хрема и запушване на носа) повече от 2-3 дни, тъй като при продължителна употреба провокират хроничен синузит. Методът, описан по-горе, ще ви позволи да се отървете от хроничния синузит за 6-12 седмици. Ако гърлото е възпалено, полезно е да го изплакнете няколко пъти с лек физиологичен разтвор (както за изплакване на носа, но в по-ниска концентрация).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X