Напишете дума/думи за търсене

За какво една жена не трябва да отваря очите на мъжа си

Съвсем очевидно е, че съществуват значителни разлики между мъжката и женската психология. Тези различия са свързани както с начина на мислене, така и с възприемането на събитията в околния свят.

В идеалния случай мъж и жена се допълват и заедно започват да виждат и възприемат света много по-широко от общоприетите норми. Разбира се, това е при условие, че те се доверяват един на друг и могат заедно да обсъждат събития без спорове и подценяване на личността на половинката.

Поради факта, че жените в по-голямата си част са по-тревожни и са склонни да виждат опасност там, където няма такава, тяхното донякъде надценено чувство за риск може да бъде изключително полезно. Освен това жените са по-придирчиви от мъжете към качеството на даден продукт или услуга, по-лесно е да намерят недостатъци в нещо и да привлекат вниманието на съпрузите си към това.

Има много ситуации, когато една жена не трябва да казва на мъжа си за това, което очевидно вижда и това, което съпругът й изобщо не забелязва. Това се отнася за някои междуличностни отношения. Поради факта, че една жена разбира друга жена по-добре от мъжа, за нея е много по-лесно да схване мотивите в поведението на околните. Тя може да предвиди стъпките и намеренията им и да предприеме превантивни мерки.

Да вземем женен мъж, който работи в екип с много жени, една от които се интересува от него и поради симпатиите й към него, започва да се отнася към него малко по-различно.

По правило повечето мъже възприемат това поведение не като проява на привличане към него, а просто като израз на уважение или нещо подобно. Много зависи от личността на самия мъж от това колко е зависим от женското внимание. Всичко обаче може да се промени много, ако някой му „отвори“ очите си за случващото се и му покаже, че тази жена не просто се отнася така с него само защото е добър човек, а защото тя има чувства към него.

Оттук започва съвсем различна история. Най-често този, който „отваря” очите, е съпругата, половинката, любимата на „потърпевшия” мъж и тя се ръководи от вътрешно усещане, че някой умело иска да влезе в семейството й, да отмъкне съпруга си. Много често това е грехът на ревнивите жени, които незабавно реагират на това и се стремят да предприемат превантивни мерки.

„Отваряй си очите, не виждаш ли, че тя се интересува от теб, че тя така се увива около теб, че като нищо ще се заплетеш в нейната мрежа“ и прочее „пророчества”.
Жената смята, че по този начин показва на мъжа си опасността и го предупреждава, че около него се плете мрежа, но всъщност тя просто му казва, че има човек, който е влюбен в него. Това е основната опасност. Именно от този ден нашият лирически герой започва да вижда, че той е обект на нечия страст, че има някой, различен от благоверната си, който мисли за него, възхищава му се като човек.

Това откритие променя драматично поведението на мъжа и тази промяна често води до лоши и разрушителни резултати.

След като са се отворили очите на мъжа и той е видял ситуацията в друга светлина, започва да възприема себе си по различен начин в цялата тази история. Тоест, ако преди това е виждал само добро отношение към себе си и го е тълкувал като проява на уважение, сега той гледа на себе си като на обект на желание.

Това откритие променя поведението му. От този момент той започва да гледа на себе си през очите на тази жена. Той започва да мисли за това, което тя сега мисли за него. Мозъкът му се заема с въпросите какъв в нейните очи. Всички тези мисли са опасни по простата причина, че тези мисли са за нея.

Един от компонентите на нашата „Аз-концепция” - цялостното представяне на човек за неговата личност, е оценката на самия него през очите на другите хора. И сега, щом научи, че в очите на много специфична жена той изглежда идеален, неговата „Аз-концепция“ започва да се променя. И съвсем очевидно е, че в тази ситуация предимството няма да бъде в полза на съпругата.

Естествено, има много променливи за разглеждане тук. Самият характер на мъжа, житейският му опит и нивото на самочувствие са важни. Доколко той е зависим или не зависи от мнението на другите.
Има случаи, в които попадайки в подобна ситуация, човек започва да се държи напълно неадекватно, представяйки си себе си като някакъв супермен.

Но във всеки случай не бива да поемате риска и да му отваряте очите за нещо, което е по-добре за него и за вас той да не знае.

Тогава може да възникне въпросът как да споделите на половинката си информацията, когато някой се опитва с всички сили да привлече вниманието му. Схемата е проста. Повечето жени умело използват тактики, при които съперникът се обезоръжава. Обикновено отварят очите на съпрузите си по малко по-различен начин, казвайки нещо подобно: „Не разбирам такива жени, които толкова нагло се слагат на другите“, "Колко трябва да не уважаваш себе, за да се държиш толкова разпасано и да си мислиш, че с лека ръка може да манипулираш околните и да ги водиш за носа?", „Съдейки по поведението й, тя вижда в теб някакъв тузар, който толкова лесно можеш да примами“...

Като цяло цялата им тактика се свежда до това, че предават на съпруга си информацията, че в очите им той винаги е по-готин, отколкото във възприятията на някой друг.

Помнете, дори най-надеждният семеен мъж може лесно да се подхлъзне. Освен това тази статия не се отнася за цялата мъжка аудитория, а само за онази част от нея, която има проблеми със самочувствието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X