Напишете дума/думи за търсене

Енергийни вампири - как да се защитим от тях

Когато общуваме с някои хора, вместо положителни, получаваме много негативни емоции. Те подкопават вътрешния ни мир, носят мисли, които пречат на усещането за щастие и лекота. Такива енергийни вампири присъстват в обкръжението на всеки човек.

Те нарушават вътрешния баланс, осакатяват спокойствието и разклащат равновесието. Необходимо е да се научите да се предпазвате от негативна комуникация с вампиризма на колеги, приятели или членове на семейството.

Как емоциите влияят на енергията на човека

Усещането за вътрешен комфорт и щастие се влияе от общуването с хората около вас. Ако приятели и колеги активно споделят негативни емоции, човек губи енергия.

Разпознаването на емоционалните вампири е лесно:

- постоянно се оплакват от живота, работата, партньорите;
- подчертават тяхното превъзходство над другите;
- не крият завистта;
- клеветят и обиждат без причина

При сблъсъка си с емоционален вампиризъм енергията на човек изчезва, той се опитва да се изолира от околната среда, става по-затворен. Следователно е необходимо внимателно да се подходи към избора на среда, която може да потисне и да попречи на чувството за вътрешно щастие.

Начини да се предпазите от емоционални вампири

Когато общуваме с гневни и завистливи хора, ние неволно копираме тяхното поведение, възприемаме негативни емоции. За да не губите енергия и спокойствие, психолозите препоръчват:

1. Създайте невидими граници в комуникацията. Спрете да слушате оплаквания, не поемайте неуспехите на другите. По-добре е незабавно да прекратите такива задушевни разговори, които изцеждат емоциите.

2. Когато общувате с вампири, не копирайте техните жестове, мимики и поза. Изпращайте положителни мисли и енергия, докато говорите, усмихвайте се и запазете спокойствие.

3. Представете си, че сте заобиколени от лека бариера, поставете въображаема стена между вас и ядосания човек по време на труден разговор.

4. Не се опитвайте да променяте негативното мислене на другите, не губете личното си време, постоянно решавайки проблемите на „безпомощните” приятели и роднини.

5. Заобиколете се с интересни и позитивни хора, които споделят положителна енергия.

Чувството за вътрешно щастие помага да се създадат положителни емоции. Затова не забравяйте да четете любимите си книги, да гледате комедии и карикатури, да се поглезите с приятелите си. По-често общувайте с децата, посещавайте интересни места, където хората изпитват приятни усещания: театър, цирк, изложби и паркове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X