Напишете дума/думи за търсене

Как да общуваме с глупави хора

С две думи - не общувайте. Това е най-добрият начин да излезете победител от безсмислен спор и да не губите емоционалната си сила в празен разговор.

Но ако нямате друг избор, погледнете този наръчник за разпознаване на глупаци и се опитвайте да избягвате комуникацията с тях доколкото е възможно. Със сигурност не ви обогатява. 

1. Глупаците обичат дават акъл за живота, когато не ги питат. Те дават много натрапчиви и неподходящи съвети със завидна упоритост дори по теми, които чуват за първи път в живота си.

2. Глупаците са компетентни и безупречни във всичко. Те не знаят как да кажат „не знам“ и да признаят грешките си.

3. Глупаците са много категорични в своите изявления, преценки, заключения, решения и те „винаги са прави“. Всяка друга гледна точка се приема с враждебност.

4. Глупаците най-често проявяват два типа поведение - арогантно превъзходство и самохвалство.

5. Глупаците са много, много, много докачливи! Те обичат да вадят думи от контекста, да добавят техните значения, да обръщат фразите с главата надолу и да ви убеждават, че това сте имали предвид. Те са много чувствителни към всякакви критики.

6. Глупаците обичат да спорят и го правят не защото истината се ражда в спора, а защото всъщност тяхното самочувствие е много ниско и те се стремят да бъдат прави на всяка цена, за да отстранят този „срив“.

7. Глупаците не знаят как да общуват директно и открито, без намеци и мълчание. За тях е важно хората около тях да познаят какво те, глупаците, не харесват или какво искат.

8. Глупаците винаги се опитват да поправят другите, но никога себе си.

9. Глупаците обичат да се оплакват, да клюкарстват и да карат другите да изглеждат като идиоти. Когато ви разказват за някакъв „злодей“, това е ценна информация за вас - в края на краищата те говорят за себе си.

10. Глупаците обичат да персонализират всички събития. Те вярват, че всичко, което се случва, е обвързано точно с тях, отнася се само до тях, прави се въпреки тях и наистина светът се върти около тях.

Накратко - просто е.
Направете всичко възможно да имате по-малко глупаци в живота ви.


Как да разпознаем социопатите сред приятелите си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X