Напишете дума/думи за търсене

5 изненадващи тайни на символа за безкрайност

Каква е тайната на символа за безкрайност? Защо е толкова специален?

Може би един от най-популярните и широко разпространени символи както в науката, така и в окултните изкуства.

Откъде идва символът на безкрайността ?

Според конвенционалните знания символът на безкрайността е просто математически символ, използван във всички науки, физика, дори при програмиране на html. Въпреки това съдържа много символика, която, ако разберем, може да променим живота си.

1. Той символизира божествената сила?

Това, което много малко хора знаят е, че символиката на Безкрайността идва от египетския Урай – плюеща кобра, предназначена да изобрази богинята Ваджет, срещана и като Уаджет. Урай е известен като символ на властта, носен от фараони или богове и богини. По време на коронацията на фараоните нито един човек не ставал цар или кралица, докато не са коронясани от тази божествена змия. Това символично действие представлява разбирането, че човек никога няма да има истинска сила, докато не осъзнае божествената сила в себе си.

2. Мехет или ярет? 

По-малко известно е, че символът на Урай е открит в две изображения. Той е или мехет, или ярет. Мехет означава „навития“, а ярет означава „възкръснал“.
Възкръсналият Урай е този, който се бърка с перфектния символ на безкрайността. Освен това възкръсналият Урай е окото на Слънцето, готово да претендира за силата си и да защитава това, което трябва да се защитава. По този начин той е готов да се бори срещу тъмнината и забравата. Следователно Ярет Урай се е издигнал и е събуден.

3. Той е Уроборос?

Мехет Урай (навитият) е просто Уроборос - една от интересните тайни на символа за безкрайност. Тайното учение е, че ние сме длъжни да повторим своите превъплъщения, докато се придържаме към това Царство. Вещицата (означаваща събудена) трябва да осъзнае, че този Живот предлага всякакви преживявания, които трябва да се получат като уроци за Пробуждането. След като сме се събудили, може да прекратим кръга от безкрайни превъплъщения, точно както много древни религии го проповядват. Пример за това са индуизмът и будизмът.

Уроборос е използван за символизиране на вечния живот и следващите въплъщения.

Кръгът на живота - раждане - смърт - прераждане

Следователно Уроборос не е просто зло, както твърдят много фанатици. Той просто символизира уроците на тази равнина, на тази реалност, в която съществуваме.

4. Божествените благословии на Нил?

Ваджет е и богинята на река Нил. Нил в древен Египет не е бил просто река. Той е символизирал всички благословения и божествените дарове, слизащи от Бога. Нещо повече, Нил е бил „огледало“ на Млечния път, отразявайки благословиите отвъд тази Земя, отвъд това Царство. Интересното е, че Нил също е бил свързан не само с това Царство, не само с Космоса, но и със задгробния живот. Докато се извършвали определени астрологични изравнения на небето, Портата на Подземния свят се отваряла или затваряла.

5. Произлиза от последната гръцка буква Омега? 

От всички тайни на символа за безкрайност тази е нещо, за което са съгласни учените. Символът на безкрайността произлиза от буквата омега, която е последната буква от гръцката азбука. В християнската иконография Иисус Христос символично е изобразен като Алфа и Омега, които са началото и края (на времето). Но тъй като Бог и времето са безкрайни, буквата Омега се превръща в символ на безкрайността, за да обозначи приемствеността отвъд Края.

5 будистки вярвания за намиране на истинско щастие

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X