Напишете дума/думи за търсене

7 индикатора, че може да се срещате с алкохолик

Алкохолизмът отдавна е сериозен проблем на съвременното общество. Твърде вероятно е в близкото ви обкръжение да има някой, който злоупотребява със спиртните напитки. И не става дума за някого, който обича да пийва напитка след работа. Всички практикуваме социално пиене.
Най-лошата част от алкохолизма е, че това е прогресиращо заболяване. С течение на времето симптомите започват да стават все по-очевидни. Ако забележите някой от тях у човека, с когото сте, тогава има вероятност да се срещате с алкохолик.

1. Той пие, за да се освободи от стреса
Когато алкохолът се превърне в начин за справяне с всичко в живота, това е сигурен признак на алкохолизъм. Алкохоликът ще иска да пие, когато е ядосан, тъжен или стресиран по някакъв начин. Дори когато е изключително щастлив, той ще иска да пие до насита, защото просто не може да функционира без него.

2. Неговият социален живот се концентрира около пиенето
Ако видите, че някой винаги настоява за алкохол при всяко социално събитие или когато реши да участва само в ситуации, които предлагат алкохол, това е голям знак за алкохолизъм.

3. Има случаи на алкохолизъм в семейството им
Когато алкохолизмът се появи в семейството , има много голям шанс човек да стане алкохолик по подразбиране, в сравнение с хората, които нямат фамилна анамнеза за алкохолизъм.
Ако забележите други хора в семейството му, които злоупотребяват с алкохол, тогава шансът е, че човекът, с когото имате връзка, също може да развие същия проблем. Генетиката и семейната история играят огромна роля за улесняване на алкохолизма.

4. Ще забележите драстични промени в личността му

Типична ситуация ала д-р Джекил и мистър Хайд влиза в действие, когато става въпрос за алкохолизъм. Когато алкохоликът е трезвен, той ще бъде в много спокойно, добро и нормално поведение. Но след като започне да се напива, има вероятност личността му да се промени драстично и пред вас да се изправи мистър Хайд.

Не е изключено да стане агресивен, оскърбителен (вербално, емоционално и евентуално физически). Алкохоликът може дори да стане прекалено емоционален, когато е пиян, докато когато е трезвен, той почти не изразява своите емоции.

5. Алкохоликът никога не изглежда пиян
Един от най-добрите начини, по които можете да разберете дали някой започва да става алкохолик или не, е чрез изучаване на способността му да държи на алкохол. Алкохолиците са склонни да не се напиват толкова лесно, дори когато са изпили доста напитки. Това е така, защото те са изградили силна толерантност към тях и ще им трябва повече алкохол, за да се напият.

6. Фокусирайте се върху марките алкохол
Що се отнася до социалното пиене, повечето хора имат определена марка алкохол, към която винаги се придържат. В случай че тази марка не се предлага, те напълно се отказват от идеята да пият, тъй като алкохолът всъщност не е необходимост за тях. Но това е съвсем различен сценарий, когато става въпрос за хора с проблем със злоупотребата с алкохол.

Дори алкохолиците имат своите спиртни любимци, но дори и да не успеят да ги получат, те ще бъдат доволни от почти всичко, до което се доберат.

7. Алкохолът е отговорен за много проблеми
Когато спиртните навици на някого започнат да се разпространяват в останалите аспекти на живота му и започнат да го нарушават, е ясно, че те имат сериозен проблем с алкохола. Ако някой е участвал в катастрофа, причинена под влиянието на алкохол, или е бил освободен от работата си поради зависимостта си от алкохола, тогава знайте, че това не е социално пиене, това е пряк алкохолизъм.

Дори ако пиенето му създава огромни проблеми в живота му, алкохоликът никога няма да се откаже от пиенето. Той ще продължи да пие обилно, без да се съобразява с последиците, които може да го сполетят.

Защо алкохолът убива актьорите?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X