Напишете дума/думи за търсене

5 удивителни ползи за красотата от маслото

Ако обичате да ядете гхи, тогава сигурно ще искате да знаете колко полезно е това масло за кожата.

Ако се борите със суха кожа през цялата година, маслото гхи може да ви помогне. Вземете няколко капки от него и нанесете върху кожата. Просто масажирайте за няколко минути и скоро ще се получи защитно покритие, което ще излекува сухата кожа и ще й попречи да изсъхне в бъдеще.

Ако сте мислили, че добавянето на гхи просто е подобрило вкуса на храната, имаме новини. Освен това помага на кожата да изглежда по-млада. Витамин Е, присъстващ в маслото, насърчава забавянето на стареенето, така че редовното ядене на гхи ще помогне на кожата да остане млада за по-дълго и без бръчки.

Как да направите масло гхи у дома?

Знаете ли, че може да направите най-доброто масло за баня с гхи?
Просто вземете 5 супени лъжици от това масло и го смесете с 10 капки от любимото ви етерично масло. Нанесете няколко капки от сместа върху тялото си след като се изкъпете и ще се радвате на най-меката кожа досега.

Ако страдате от уморени очи, хванете буркан с гхи и нанесете няколко капки от него около тях. Уверете се, че маслото не попада в тях. Редовният масаж с гхи около очите ще направи очите ви да изглеждат по-блестящи от преди.

Тъй като е естествен лубрикант, гхи прави невероятно чудеса за устните – прави ги блестящи и меки.

Препоръчителни мазнини за готвене при високи температури

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X