Напишете дума/думи за търсене

Екзема – лечение с натурални средства

Екземата е възпалително състояние на кожата - понякога се проявява като обрив с воднисти секрети или като развитие на люспи и корички.
Кожата се зачервява и сърби, тези процеси са придружени от парене и тежест. Понякога се образуват малки пъпки, които се превръщат в мехури. Обикновено кожата изсъхва на малки люспи и сърби.

Причини
Кожата е много важна част от тялото. Това е "допълнителен бъбрек", допълнителен комплект бели дробове за дишане, има много функции. Трябва да я поддържаме в добро състояние.
Кожата трябва да се измива ежедневно. Това не означава да използвате сапун с всяка баня, освен ако не е естествен вид биоразградим течен сапун. Почти всички бар сапуни нанасят повече вреда на кожата, отколкото й помагат, като запушват порите с остатъци от сапун. Порите са вратите и прозорците на храма и трябва да се държат отворени, за да пропускат кислород и да изтеглят токсини и отломки.

Човек, който използва много продукти, образуващи слуз, има лепкава пот. Когато той се изпотява и не почиства тялото редовно, изсушената пот запушва порите. Това е причината за появата на дерматит или дисфункция на кожата. Освен това лесните за пране и гладене синтетични дрехи отнемат дъха на живот от тялото, защото изкуствените синтетични влакна не „дишат“. Само естествените влакна като памук, вълна, лен, коприна позволяват на кожата да диша правилно.
Това са два от големите ни проблеми. Третият е диета, лишена от здравословни храни.

За да предотвратите развитието на различни видове дерматити, трябва да се къпете редовно, да се върнете към носене на естествени влакна и да консумирате на здравословни храни.

Билкови ползи
При екзема и други кожни проблеми използвайте лапа върху раздразненото място, приготвена с отвара от живовляк, корен от репей, корен от махония и ехинацея, увита с бинт. Или измивайте многократно мястото с отварата през целия ден. Мехлемът от живовляк е помощно средство при малки огнища. Пийте чаша от отварата 2-3 пъти или повече на ден. Добавете 3-6 капки тинктура от лобелия към всяка чаша от настойката, която пиете.

Прекрасна помощ за облекчаване на случаите на дерматит се намира в семейство орехови - използват се ципите, листата или кората на черен орех (Juglans nigra), английски орех (Juglans regia) или сив орех (Juglans сиво вещество). Лекувайте кожните дисфункции с тези средства по същия начин, както е посочено в горния параграф.

Вземете 30 г прахообразен канадски жълт корен и разбъркайте старателно с 270 г ленено масло. Като орално средство използвайте кора от бяла топола (Populus tremuloides - известна още като „трепетлика“), по една чаша три пъти на ден.

За най-тежките случаи на напреднали кожни състояния използвайте това, което се комбинация от кости, плът и хрущял, вътрешно и външно. Повтаряйте процедурата.


Направете отвара от следните билки:
• шест части дъбова кора,
• три части корен от бяла ружа,
• три части лопен, две части пелин,
• едно парче лобелия,
• една част от скутелария (черепната капачка, странично цъфтяща),
• шест части корен от оман,
• три части кора от орех (или листа),
• три части от корена на лилава стетоза.

Накиснете комбинираните билки в дестилирана вода (в размер на 30 г комбинирани билки в 0,5 л дестилирана вода) за 4-6 часа, след това гответе в продължение на тридесет минути (внимавайте да не кипне сместа), изстискайте растенията и след това оставете да къкри течността на ниска температура, докато половината от обема се редуцира. Пример: 4 литра бульон се довеждат до 2 литра концентриран бульон.

Накиснете памук или друг естествен материал - никога не използвайте синтетичен - увийте лапата (напоена с отвара кърпа) около засегнатата област и покрийте с мушама или восъчна хартия. Оставете я за една нощ - шест дни в седмицата и толкова седмици, колкото е необходимо, докато се появи облекчение. След това продължете още седмица или две при тежки случаи. Пийте 1/4 чаша готова концентрирана отвара с 3/4 чаша дестилирана вода три пъти или повече всеки ден.

Етерични масла против бръчки и кожни проблеми

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X